Aspartaam verhitten / droge mond

  • #1

    Hallo

    Ik heb enkele vraagjes over de zoetstof aspartaam:

    Overal lees ik dat aspartaam niet verhit mag worden, hoe kan het dan dat je aspartaam-zoetjes wel in je hete koffie mag doen?

    En kan het zijn dat ik een droge mond krijg van teveel aspartaam? Ik drink dagelijks nogal veel cola light en gebruik aspartaam-zoetstof in mijn yoghurt.

    Kan iemand mij een beetje uitleg geven? Thks!

    Reageer
    #2

    Verhitten is iets anders dan hete koffie.  Aspartaam is sowieso slecht en ongezond. Er is voldoende info op internet daarover te vinden.

    Reageer
    #3

    Cola is sowieso niet zo gezond. Frisdrank zorgt onder andere voor de onttrekking van allerlei voedingsstoffen aan je lichaam. Kunstmatige zoetstoffen zijn nog slechter dan suiker. Je zou kunnen denken aan natuurlijke zoetmakers als vruchten en misschien honing. En probeer eens een lekker bakje thee.

    Reageer
    #4

    Ik doe mijn onderzoek over light dranken en kan je verzekeren dat er niets mis is met aspartaam, kijk voortaan op http://www.voedingscentrum.nl inplaats van een verhaal dat in een goedkoop tijdschrift staat. Het is alleen aangeraden te vermijden als je PKU hebt omdat je bepaalde stoffen moeilijker afbreekt en het negatief effect kan hebben op je hersenen, je wordt alleen al na je geboorte getest op deze aandoening en deze waarschuwing staat op elk product met aspartaam. Aspartaam wordt omgezet in de aminozuren fenylalanine en asparaginezuur, deze stoffen hebben geen verband met een droge mond of iets wat er op lijkt. Ook wordt er niets vermeld op voedingscentrum over gevaar als je het opwarmt.

    Reageer
Reageer op: Aspartaam verhitten / droge mond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief