• #1

  Goedendag,

  Ik ben nu 16 jaar oud en ben veel bezig met fitness en bodybuilding. Bij het begin ben ik veel aangekomen en veel spiermassa opgebouwd. Nu ben ik een tijd geleden begonnen met droogtrainen (vetpercentage naar beneden) en het gaat redelijk goed. Ik heb er even pauze opgezet tijdens de pandemie (niet aangekomen). Alleen wil ik nu weer verder.

  Ik zit alleen met één vraagje hierover, ik ben gek op zoete dingen al me hele leven. Dus ik gebruik vaak zoetstof in me bak kwark en bij koffie om het wat lekkerder te maken. Ik doe dit al een tijdje zonder er echt over na te denken. Het klinkt heel aantrekkelijk, zoet zonder extra calorieën. Alleen toen ik research heb gedaan kwam er uit dat je nog steeds hiervan kan aankomen. Is dat zo? Kan ik beter gewoon stoppen met zoetstoffen en niks nemen? Het boeit me niet echt wat voor effect het heeft op mijn gezondheid maar als het effect heeft op mijn resultaten wel.

  Kan iemand mij hier meer over vertellen?

  Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Je zou je eerder zorgen moeten maken over je gezondheid ipv resultaten. Met een slechte gezondheid heb je aan die resultaten ook niks.
  Ipv zoetstof kun je beter een lepeltje suiker nemen, dat is minder schadelijk en geeft uitwindekijk hetzelfde resultaat

  Reactie
  #3

  Overmatige behoefte aan zoet kan te maken hebben met onevenwichtige voeding en emotionele factoren. Belangrijk is om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Matig met snelle suikers. Geraffineerde suiker beter laten staan en zeker geen kunstmatige zoetstof gebruiken. Zou dan eerder wat fruit of honing in je kwark doen. Koffie en thee beter zonder suiker. Zeker als je er niks bij eet,, zorgt het anders voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Zou ook letten op de ingrediënten als je sportsupplementen als eiwitpoeders gebruikt. En misschien heb je wat voedingssupplementen nodig, zoals magnesium en andere stofjes. Zo kunnen stofjes als chroom en zink helpen je bloedsuikerspiegel meer stabiel te houden.

  Reactie
  #4

   

  Ik heb geen overmatige behoefte aan zoet, alleen vind ik het in het algemeen veel lekkerder. En daardoor is het wat fijner om er zoetstof bij te doen. Naast dus de koffie en kwark gebruik ik het nooit en heb ik er ook niet perse behoefte aan. Het is alleen dat ik elke ochtend een bak kwark eet en vaak een kopje koffie drink (wel maximaal 1 per dag).

  Maar ik zou er dus wel mee stoppen, en gewoon niks gebruiken. Want honing is ook niet echt een optie aangezien ik onnodige calorieën wil vermijden.

  Ik heb dus ook gelezen dat het impact heeft op hoeveel vet je aanmaakt, is dit dan ook zo? Of is het vooral gewoon slecht voor je gezondheid?

  En nog één klein vraagje, hoeveel water moet ik ongeveer drinken? Ik weeg ongeveer 81kg en ik ben 1,90m  en mijn vetpercentage ligt rond de 13%. En ik gebruik ook Creatine als dat impact heeft. Ik drink nu zo’n 2,5-3 liter (tijdens sporten meer) maar ik heb vaak een droge mond als ik wakker word en ik heb het gevoel dat ik misschien net te weinig drink.

  Nogmaals heel erg bedankt voor de hulp, ik zal er zeker wat meedoen!

  Reactie
  #5

  Drinken doe je in princioe voldoende.

  Reactie
Reageer op: Zoetstof
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief