zink supplement icm met vitamine d?

  • #1

    hallo,

    ik vroeg me af wanneer op de dag ik het beste vitamine d supplementen zou kunnen gebruiken als ik ook zink (met selenium) tabletten neem. want ik weet dat vitamine d de opname van calcium bevordert en dat de opname van zink juist weer verlaagd. mijn zinktabletten neem ik meestal in de avond, kan ik vitamine d tabletten dan het beste in de ochtend nemen?

    bvd

    Reageer
    #2

    Dat zal niet zoveel verschil maken

    Reageer
    #3

    maar belemmert de vitamine d tablet de opname van zink dus niet? ook niet als ik het er vlak na neem ofzo? of is het belangrijk dat er tenminste wat tijd tussen zit?

    Reageer
    #4

    Neem ze gewoon niet tegelijk...lijkt met toch niet zo moeilijk om dat op een dag een beetje te verdelen

    Reageer
    #5

    Beter ook magnesium gebruiken als je vitamine D slikt. Of vitamine D en zink tegelijk verstandig zou zijn weet ik niet, denk dat dat wel meevalt. Weet wel dat calcium en zink tegelijk elkaar tegenwerkt.

    Reageer
    #6

    moet je eigenlijk de instructies op de verpakking van supplementen LETTERLIJK volgen? als er staat neem in tijdens de maaltijd werkt het dan minder goed wanneer je het er vlak na neemt of zelfs een een uur later?

    Reageer
    #7

    Het kan de werking beinvloeden, maar is vooral bedoeld om bijwerkingen te voorkomen.

    Reageer
Reageer op: zink supplement icm met vitamine d?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief