Zuivelproducten

  • #1

    Ik heb gisteren de documentaire "What the Health" gezien en daarin werd de grond gelijk gemaakt met vlees en zuivel producten. Nu ga ik niet te veel in op het vleesgedeelte, maar ik mag mezelf wel een grote zuivel consument noemen. Ik eet elke ochtend en avond ongeveer 250mL naturel yoghurt, in de veronderstelling dat dit geen ongezond product is, daarnaast sport ik dagelijks en bevat yoghurt eiwitten. Echter zou je van zuivel allerlei ziektes kunnen oplopen zoals diabetes, hartaandoeningen, vaatverdunning en nog een aantal dingen. Is het raadzaam om mijn eetpatroon aan te passen - en dus geen zuivel meer te consumeren - of is dit bangmakerij. Ik ben op dit moment 18 jaar oud en heb een gezond BMI maar ik wil ook graag in de toekomst gezond blijven.. Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Er zijn altijd weer van die verhalen die de kop op steken. Ik denk dat het vooral belangrijk is om een gevarieerd dieet te gebruiken met verantwoorde proporties waarin alle voedingsmiddelen voor komen.

    Reageer
    #3

    Zuivel bevat groeihormonen, door de extra hormonen die koeien krijgen bevordert het oestrogeendominantie; lactose en caseïne zijn moeilijk verteerbaar; het bevordert acne; het werkt ontstekingsbevorderend; het verlaagt je ph; zorgt voor slijmvorming in je lichaam; het bevat exorfines die invloed hebben op je immuunsysteem. Verder kan gebruik van veel zuivel zorgen voor een tekort aan magnesium en het bemoeilijken van de opname van mineralen. Vaak merk je dit soort dingen pas op de langere termijn.

    Een voedingsproduct is op zichzelf niet gezond of ongezond. Het gaat om de hoeveelheid en de variatie in voeding. Heel veel van iets eten omdat het gezond zou zijn is niet verstandig omdat je dan stoffen tekort kan komen die in andere producten zitten. Eiwitten zitten ook in andere producten en variatie is beter. Zelf eet ik vaak edelgistvlokken voor mijn eiwitbehoefte maar ook geen kilo's. Daarin zitten allerlei vitaminen en mineralen.

    Reageer
    #4

    Wat betreft groeihormonen is voor Europa een algemeen verbod op gebruik in de veehouderij. Wel komen er altijd kleine hoeveelheden groeihormonen (BST, IGF-1) die van nature in de koe voorkomen in de melk terecht. Wat er met de hormonen in ons lichaam gebeurt verschilt tussen de verschillende hormonen. BST wordt in ons maagdarmkanaal afgebroken, en heeft daarom geen effect ons lichaam. IGF-1 wordt niet afgebroken, maar de concentratie in melk is vele malen lager dan wat van nature in ons lichaam voorkomt.

    Reageer
Reageer op: Zuivelproducten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief