Afvallen bij buik

 • #1

  Ik vraag me af of iemand tips heeft om specifiek bij mijn buik af te vallen. Ik zie dat ik daar te dik ben.
  Ik heb GLI gedaan en ben toen iets afgevallen maar de laatste tijd op het oog weer veel aangekomen. Ik weet natuurlijk ook dat ik weer vaker overeet omdat het me niet lukt de drang te weerstaan. Ik weeg bewust niet meer omdat ik tijdens de GLI geleerd heb dat het zoveel stress gaf dat getal te zien dat ik door de stress meer ging eten. Wat ik nu weet weet ik dus niet

  Omdat ik vooral aan mijn buik zie dat ik fors ben aangekomen en ik niks meer pas qua kleding wil ik het liefst daar omvang kwijt.

  Alvast bedankt voor de adviezen.

  Bijlagen:
  Reageer
  #3

  Heb je nog contact met iemand vanuit de GLI periode?
  (Dat bedoel ik heel breed, van begeleiders tot medeafvallers.)
  Het belangrijkste is dat je het overeten weer onder controle krijgt en vaak kan een "buddy" daarbij helpen.
  Iemand die je toch weer wat sturing geeft en wie je kunt appen of bellen op het moment dat je op het punt staat een pizza te bestellen op het moment dat er eigenlijk een salade op je menu staat of om bijvoorbeeld een emotionele reden of stress wilt gaan eten.
  Ook kun je afspreken om op afgesproken momenten samen te gaan sporten of bewegen.
  Specifiek buikvet verliezen is heel moeilijk, je zult dat toch in minder of anders eten en meer bewegen moeten zoeken.
  En dat kun je, want je hebt het eerder gedaan!!šŸ’Ŗ

  Reageer
  #4

  Bedankt voor je reactie suus.
  De fysiotherapie praktijk waar we toen waren is gesloten. Zij is met pensioen gegaan en de diƫtiste en psycholoog vertelden dat het financieel gezien er bijna bj toeleggen is.
  Ik heb met niemand nog contact omdat ik de jongste was en al die oudjes vooral samen waren. Ik schaam me gewoon zo voor hoe ik er nu uit ziet dat ik eerst weer af wil vallen. Schaam me gewoon als iemand het getal weet.

  Reageer
  #5

  Specifiek afvallen op 1 plek of daar meer op richten kan helaas niet. Je zult gewoon moeten gaan afvallen, het buik gebied is helaas het laatste wat weg zal gaan. Zorg als eerste dat je aan het einde van de dag onder je calorieƫn verbruik zit. Dus wat je nodig hebt aan calorieƫn en daar een flinke 500 onder. Nog niet gekeken naar wat je eet maar puur de calorieƫn. Begin je voeding maar te wegen en te noteren hoeveel Cal het is. Dan heb je aan het einde van de dag een overzicht en een getal, dan kun je aanpassingen gaan doen als dat getal niet goed is en zo word je bewust van de energie wat is verschillende voedingen zit. Ondertussen kun je je mooi inlezen in wat voor voeding je zou moeten nemen.

  Succes

  Reageer
  #6

  Dank voor je reactie Aliastra.

  Ik weet dat het sowieso veel te hoog is want er zijn meerdere dagen per week dat ik tussen de 8000 en 10000 per dag zit.

  Ik heb met chat gpt een schatting laten maken met een foto van toen ik rond de 100 kg woog en nu. Hij had ook mijn kledingmaat van toen en nu. Zijn schatting is dat ik nu tussen de 127 en 134 kg weeg. Het lijkt me redelijk hoog maar als het waar is, is het meeste vet op mn buik gekomen en omdat dat de gevaarlijkste plek is om vet te hebben dacht ik, misschien het handigste als ik daar als eerst afval.

  Gelukkig wordt het deze week mooi weer, we hebben een groot en diep zwembad dan kan ik wat makkelijker bewegen en wat extra energie verbranden.

  Ik ga nog eens verder nadenken wat me zou kunnen helpen.

  Reageer
  #7

  Ik dacht ook nog ik kan langs de huisarts maar schaam me dan weer te erg en dacht, wat kan hij voor me doen. Ik stop het zelf in mn mond.
  Merk dat het me echt bezig houdt de afgelopen dagen

  Reageer
  #8

  Ik zou idd terug naar de huisarts gaan.
  Als je echt weer aan het aankomen bent en daar zelf niet uit komt om daar iets aan te gaan doen, is het belangrijk dat je daar hulp bij krijgt.
  Je hoeft je daar niet voor te schamen, je huisarts is er om je te helpen.

  Reageer
  #9

  @suus klopt wat je zegt maar ik ben al even niet geweest. Na de GLI zat ik rond de 85/90 kg. Nog steeds te zwaar maar beter dan de 115 kg waar ik op begon. De grootste maten kleding van destijds pas ik al even niet meer dus ik ga er vanuit dat het 115+ is en chatgpt zegt zelfs tussen de 127 en 134.
  Ik wil dit hoge getal liever niet in mn dossier. Dan staat er altijd dat je zo zwaar bent geweest.
  Ik ben ook gewoon bang voor wat hij gaat zeggen of dat nog meer mensen mijn gewicht te zien krijgen. Ik hoop altijd dat het er minder erg uitziet dan het getal laat geloveb

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Je houdt daarmee jezelf voor de gek.
  Je kunt dat getal ook zien als een punt van waar je weer de goede kant op gaat en als punt waar je niet weer naar toe wilt gaan, een grens eigenlijk.
  Wees eerlijk tegen jezelf en oordeel niet te streng over jezelf.
  Maar kies voor jezelf en voor je gezondheid en vraag daarbij hulp van je huisarts

  Reageer
  #11

  Ik heb vandaag gebeld voor een afspraak en kan donderdag terecht. Ik had na de GLI minimaal elk jaar 1x bloed moeten laten prikken maar ik heb dat nooit gedaan zei de assistente dus morgen moet ik nuchter bloed laten prikken dan hebben we dat ook weer op orde zei ze.
  Ik ben benieuwd naar donderdag en zit er enorm mee maar kan nu niet meer terug

  Reageer
  #12

  Heel goed van je dat je toch gebeld hebt!

  Reageer
  #13

  Dank je. De assistente belde om 16.30 met de vraag of ik vrijdag om 8 uur kan komen ipv morgen. De dokter had gezegd dat hij dan iets meer tijd had. Nog een dag meer stress. Vond het een beetje gek.ik heb niet zoveel te vertellen behalve dat ik hulp bij het eten nodig heb.
  Misschien was de uitslag van het bloedprikken niet binnen en wilde ze daar op wachten.

  Reageer
  #14

  Hoi hangbuikzwijntje,

  Ik ben benieuwd hoe het bij de huisarts is gegaan.
  Kon je eerlijk zijn over je eetpatroon en heb je je gewicht kunnen zien?

  Reageer
  #15

  Bedankt voor je vraag Lara.

  Als ik het positieve er uit haal dan is het goed dat ik ben gekomen, komt er hulp en had chat gpt mn gewicht goed ingeschat.

  De realiteit is iets minder mooi.

  M'n gewicht was 128.6 en bmi 46,7. Ik wist echt wel dat ik te zwaar was maar stiekem hoopte ik dat het nog steeds in de buurt van de 115kg was en zeker niet boven de 120.
  De huisarts denk dat ik voldoe aan de criteria van BED en heeft me naar Novarum gestuurd. Een kliniek voor eetstoornissen en ook in eetbuien en obesitas. Vind het wel heftig klinken om naar een eetstoornis kliniek gestoord te worden.

  Minst fijne was dat mn suiker echt veel te hoog was en dat mn hba1c relatief nog hoger was dan wat je zou verwachten. Nuchter zat ik boven de 13 en hba1c bijna op 100.
  Morgen krijg ik nog een test om te kijken hoe hoog mijn waarde na een maaltijd of eetbui kan zijn. Ik moet het nog doorlezen hoe dat precies werkt. De huisarts zou gister overleggen met iemand of ik kortwerkende insuline krijg voor na maaltijden of eetbuien maar dat hangt van morgen af dacht ik. Het was zo veel wat hij vertelde dat ik de draad ben kwijtgeraakt. Mn bloeddruk was namelijk ook te hoog net als mn cholesterol en nog 3 dingen.

  Ik heb donderdag weer een afspraak en dan zal ik wel meer horen. Hij zijn ook nog iets over ????syndroom dat ik aan al die punten voldoe.

  Voor nu heb ik 2x 500mg metformine en ben ik alleen maar misselijk en heb ik diaree maar daar was ik voor gewaarschuwd.

  Reageer
  #16

  Dat moet even schrikken zijn geweest

  I denk dat ze metabool syndroom bedoelen, lees daar maar eens over.
  Ik hoop voor je dat de test meevalt en geen insuline nodig is.
  Sterkte en op naar een leven zonder eetbui

  Reageer
Reageer op: Afvallen bij buik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief