Vraag over gewicht

  • #1

    Ik ben 35 jaar en door mijn gevoelige darmen (prikkelbare darm syndroom) ben ik na een paar slechte jaren zo'n 10 kilo afgevallen, volgens BMI toen ernstig ondergewicht.
    Nu heb ik weer een betere periode en kan weer beter eten dus probeer ik aan te komen, op 3 maanden tijd ben ik inmiddels 3 kilo aangekomen.
    Probeer dus zoveel mogelijk te eten, wat me op sommige momenten wel wat moeite kost, maar blijkbaar is mijn calorie inname toch meer dan ik verbruik waardoor ik wat ben aangekomen.

    Misschien een wat domme vraag, maar als ik op een gegeven moment weer mijn streefgewicht heb behaald en rond dat gewicht wil blijven, kan ik dan weer iets minder eten dan nu zonder dat ik afval zeg maar?
    Ik prop me de laatste tijd soms echt vol omdat ik wil aankomen, maar dat is niet altijd een fijn gevoel zo vol zitten en zou graag weer iets willen minderen als ik eenmaal mijn ideale gewicht heb behaald.

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Je zou een verwijzing naar een diëtist kunnen vragen,zodat die je kan begeleiden. Volproppen om aan te komen is ongezond, zeker als je al darmklachten hebt. En als je niet de juiste voeding eet,helpt het ook nog niks. Een diëtist kan je helpen om op een gezonde manier een goed gewicht te bereiken.

    Reageer
    #3

    Bij gevoelige darmen zou ik vooral anders eten en misschien wat voedingssupplementen gebruiken, zoals glutamine. Jezelf volproppen is natuurlijk onverstandig. Zou vooral zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon met complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Gaat vooral om een stabiele bloedsuikerspiegel. Niet zozeer brood en pasta. Beter de oplosbare vezels, zoals in groente en eventueel psyllium dan brood. Een natuurgenezer kan kijken naar je hele gezondheidssituatie en adviseren over wat aanvulling. Natuurlijk niet in plaats van doktersbezoek.

    Reageer
    #4

    Dat 'volproppen' was misschien een wat verkeerde woordkeuze, want zoveel eten totdat ik misselijk wordt doe ik echt niet. Maar in vergelijking met mijn slechtere periodes eet ik wel een stuk meer nu, omdat het nu ook beter gaat gelukkig. Ik probeer ook wat te variëren in koolhydraten/eiwitten/vetten en vezels. Het valt me op, sinds ik begin dit jaar ben begonnen elke dag een vitamine B complex capsule te nemen, dat mijn spijsvertering beter is geworden en ik meer trek heb en minder last heb, dus dit ga ik voorlopig maar blijven volhouden. Die tijd daarvoor lukte het me echt niet om aan te komen, maar nu heb ik er weer 3 kilo bij gelukkig. Glutamine had ik trouwens nog niet veel van gehoord, dat zou ik idd ook eens kunnen proberen.

    Reageer
    #5

    Goed bezig dan. Wat ondersteuning kan schelen. Gebruik ook een aantal supplementen. Laat zelf af en toe uittesten bij een natuurgenezer welke middelen in nodig heb. Onder andere een paar celzouten maar ook de glutamine.

    Reageer
Reageer op: Vraag over gewicht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief