Bijkomen

 • #1

  hoi

  Bij wat voor een arts kan ik terecht om een gewicht bij te komen? ik heb al alles geprobeerd, diëtist, vol eten 6-7 keer per dag, sporten etc. Ik kom echter niet veel bij… ik heb me helemaal volgepropt en een surplus gecreëerd van kcal echter zonder resultaat. Ik ben wel wat aangekomen geweest maar niet zo veel. Maximum 4-5kg en ben dan heel snel kwijt als ik 2-3 dagen eventjes niet oplet op mijn surplus ben ik alles zo goed als kwijt. ik zou graag 10-15 kg aankomen zonder alles te verliezen. Is een endocrinoloog hierin gespecialiseerd?

  Reageer
  #2

  Hoe oud ben, hoe groot ben je en wat weeg je?

  Reageer
  #3

  18 jaar, 1m80 en 66kg..

  Reageer
  #4

  Je BMI is 20,5. D.w.z. dat je dus een gezond gewicht hebt
  Waarom wil 10-15 kg zwaarder worden?

  Reageer
  #5

  Om er wat voller uit te zien…

  Reageer
  #6

  Maar dan heb je geen gezond gewicht meer voor je leeftijd. Dus ik zou daar toch nog maar eens over nadenken.

  Reageer
  #7

  onder de 80 kg zit ik altijd goed met mijn BMI. Dus als ik zo een 10kg bij kan komen zit ik op 76 en dat zou ideaal zijn vind ik. Kan ik hiervoor terecht bij een endocrinoloog als een diëtist althans niet veel heeft geholpen? Of zijn er alternatieven..

  Reageer
  #8

  Een endocrinoloog kan daar ook niks mee.
  het zal toch aan je stofwisseling liggen, voeding en activiteiten.
  Btw sporten helpt niet om bij te komen...

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Maar sporten kan wel op langere termijn zorgen dat je er voller (gespierder) uit gaat zien, zonder een ongezond gewicht te hebben.
  Je zou bijvoorbeeld in een sportschool met een trainer en een voedingscoach kunnen overleggen wat voor jou een geschikte manier van trainen is,in combinatie met de juiste voeding, om wat meer bespiering op te bouwen.
  Een lager gewicht met mooie bespiering ziet er al heel anders uit dan wanneer je "gewoon" heel slank bent.

  Reageer
  #10

  Vaak eten of vol eten is natuurlijk niet de manier. Je lichaam is geen vuilnisvat. Gaat om uitgebalanceerde voeding. Zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Door vaak te eten krijg je elke keer insulinepieken. Beter dus 3x per dag en zo min mogelijk tussendoor.

  Bmi zegt niet alles maar waarschijnlijk heb je een prima gewicht. Door uitgebalanceerd te eten, bouw je je lichaam op. Door teveel snelle koolhydraten te eten, krijg je een slapper lijf dat niet in vorm is.

  Reageer
  #11

  Door veel en vaak te eten verstoor je je hormoonhuishouding. Je zou wat kunnen opzoeken over insulineresistentie omkeren.

  Reageer
Reageer op: Bijkomen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief