Ik kan niet bijkomen

  • #1

    Ik wou eens vragen waarom er mensen zijn die zo gemakkelijk bijkomen. Ik eet me kapot en zit elke dag op een surplus van 500-1000 kcal boven mijn onderhoud en nog kom ik niet bij. Ik ben 1.79 en weeg op lege maag ‘s morgens 68kg. Ik heb het een beetje hiermee gehad. Is er een alternatief om wat gewicht bij te pakken. Ik train sowieso al 6 jaar bij een sportschool en eet me gewoon elke dag te pletter sinds die 6 jaar. Ik ben ooit eens 76 kg gaan wegen maar toen had ik problemen met ontlasting en diverse en het bleek dat ik toen een darminfectie had. Die darminfecties kunnen leiden voor gewichtstoename. Echter nu ben ik dus weer 68 en ik blijf tussen de 68-70 schommelen ook al eet ik me te pletter. Ik heb sowieso ook kennis van voeding en bereken mijn kcal en nog komen er geen kilos bij. Wat kan ik doen? Zijn er alternatieve dingen dat ik kan doen om zeker een 10kg bij te pakken.

    Reageer
    #2

    Er zijn meerdere redenen om niet te groeien ondanks eten.

    Je schrijft dat je 6 x pw sport. Dat kan nog weleens een antwoord zijn. Wil je vet aankomen, dan moet je minder bewegen/sporten dan je eet.

    Wil je spieren aankomen, dan moet je er zorgt voor dragen dat je spieren laat herstellen, en niet zwaar traint met spierpijn. Anders breek je juist spieren af of zorgt dat ze hetzelfde blijven. Er is rust nodig voor groei..

    Is je calorie inname hetzelfde als wat je uitgeeft ofwel verbrandt, dan kun je niet groeien of aankomen.

    Reageer
    #3

    "en zit elke dag op een surplus van 500-1000 kcal boven mijn onderhoud" En wat is volgens jou je "onderhoud" aan calorieën? Hoe oud ben je?
    BTW 1,79 en 68 kg is in eigenlijk een prima combinatie. Waarom wil je meer wegen?

    Reageer
    #4

    Prima gewicht, lijkt me zo. Verder niet teveel op calorieën focussen maar zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Meer eten dan je lichaam aankan, is ook niet verstandig.

    Reageer
    #5

    Als ik op 2000 kcal per dag zit weeg ik ook rond de 70 en val ik niet af . Ook bij 3000 kcal hetzelfde. Er is geen meerwaarde. Ik doe krachttraining 3-4 keer per week al 6 jaar en zou graag dus spiermassa willen opbouwen maar met 70kg gaat dat dus echt niet. Ik ben 29 jaar en word binnenkort 30

     

    Reageer
    #6

    Ik train niet 6 keer per week. Ik train 6 jaar nu en ongeveer 4 keer per week. Mijn rust is goed geregeld en ik neem ook spierherstellende shakes.

    hetgeen wat frustrerend is dat ik gewoon niet bijkom. Oke ik heb wel een goed droog lichaam maar ik zou graag wat massa willen nemen en dat lukt maar niet.

    Als ik 3 keer per dag eet weeg ik hetzelfde en als ik 7-8 keer eet ook.

    het enige wat gebeurt bij meer eten is meer naar het wc gaan en voor de rest nada. Misschien dat ik een kilo win maar daar blijft het dan bij.

    Reageer
    #7

    Dat klopt en dat merk ik.

    hoe meer je eet hoe moeilijker mijn lichaam alles verwerkt. Ook zie ik er geen nut meer in aangezien er niets aan bijkomt. Ik eet sowieso op schema en bereid zelf prepmeals voor die ook nog zeer gezond zijn. Goede vetten, gezond eten maar tjah jammer dat er gewoon geen gewicht bijkomt.

    frustrerend vind ik het

    Reageer
    #8

    Voor je leeftijd, gewicht, lengte en inspanning, is je basisenergie behoefte ca. 3100 Kcal. Dat is dus de energie die je nodig hebt om normaal te kunnen functioneren en je huidige gewicht te behouden. Daar zou je dan ruim boven moeten zitten om aan gewicht bij te komen. Er zit alleen een maar aan: Wat je dan aan gewicht bijkomt is geen spiermassa. Dat zijn dan vetten/suikers die opgeslagen worden. Het opbouwen van spiermassa, kan alleen door training. Niet door shakes en ook geen prepmeals. Normale gezonde voeding afgestemd om de energiebehoefte is voldoende. Je moet er alleen wel rekening mee houden, dat opbouw van spiermassa niet voor iedereen in gelijke mate vanzelfsprekend is

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Weet je wat 3100 kcal is met gezonde voeding en nog daarboven op. Dat zijn zeker 6 volle maaltijden maar dan bedoel ik echt volle maaltijden.

    daar kan je heel moeilijk aan tippen en als ik daar boven nog moet zijn dan zit ik aan 8-9 maaltijden. Dat kan niet normaal zijn. De prep meals die ik zelf maak zijn echte dood normale maaltijden waarbij alles is afgewogen en de verhouding kcal prot koolhydraten en vetten gelabeld op zijn.

    dus volgens uw stelling is mijn onderhoud op 3100 maar als ik dus op 2200 zit of 2400 dan moet ik afvallen want dan zit ik onder mijn onderhoud. Kan dus niet.

    Overigens is een shake wel nodig als men niet aan de nodige proteine hoeveelheid komt per dag. Deze neem ik dan indien nodig en met een proteine shake heb je ook veel betere spierherstel. Het is wel cruciaal om die eiwitten binnen te halen.

     

    Reageer
    #10

    "Weet je wat 3100 kcal is met gezonde voeding en nog daarboven op. Dat zijn zeker 6 volle maaltijden maar dan bedoel ik echt volle maaltijden.
    daar kan je heel moeilijk aan tippen en als ik daar boven nog moet zijn dan zit ik aan 8-9 maaltijden. Dat kan niet normaal zijn. Overigens is een shake wel nodig als men niet aan de nodige proteine hoeveelheid komt per dag."

    Dat is dus niet juist! Het ligt er toch vooral aan welke voeding in welke verhoudingen je gebruikt. Je zou eens naar een diëtiste moeten gaan

    Reageer
    #11

    Je zit duidelijk met een bijzondere situatie. Je metabolisme werkt perfect, maar je wil meer spieromvang..

    Ik kan je wel wat tips geven. Misschien heb je er wat aan, misschien niet.

    Ik ben al mijn hele volwassen leven hetzelfde gewicht maar ben met 1 a 2 flesjes drinkvoeding per dag (op recept overigens) een aantal kilo aangekomen. Deels in vet, maar voor het grootste deel in spieromvang.

    Daarnaast kun je nog nadenken over of je meer omvang wilt of meer kracht.  Je kunt namelijk veel meer omvang krijgen zonder dat je spiercellen groeien. Dat heeft te maken met metabole stress en het soort hypertrofie. Met meer krachttraining hoeft de omvang niet te groeien. Het gaat dan met meer omvang om het type training en niet type eten.

     

    Reageer
    #12

    alias

     

    wat houdt deze drinkvoeding in?

    Voor mij maakt die kracht eigenlijk niet uit. Ik heb genoeg kracht aangezien ik al intensief 6 jaar train. Vele oefeningen pak ik evenveel op als iemand die 85-90 kg weegt. Ook hoor ik van veel mensen dat ze zeggen dat ik wel veel kan oppakken voor mijn gewicht, echter heb ik dit een deels verminderd om blessures te voorkomen.

    Uiterlijk is gewoon belangrijker voor mij. Liever dat kleding veel beter past dus ook omvangrijker.

    ik heb ooit 76-78 gewogen en dat was zo ideaal. Ik voelde me ook geweldig en heel atletisch ook in ieder geval. Nu zit ik weer dus op 70 en neen dit is het niet.

    indien je me kunt vertellen wat deze drinkvoeding inhoud en waar ik dit kan vinden zou dit geweldig zijn. In ieder geval hoop ik wel dat het toch op een gezonde manier is.

    Reageer
    #13

    Dat wat ik heb genomen, was zeker niet ongezond want is eigenlijk bedoeld om gezond meer aan te komen. Per flesje is het zo'n 300 calorieën, best machtig en niet alle smaken zijn lekker. Ik neem nu met drukte na sporten nog weleens zo'n flesje. De cappuccino vind ik ok.
    Ik nam vooral die drinkvoeding van eurocept (= dieet/drinkvoeding).

    Als je vooral massa wil, kijk dan nog eens naar 'sarcoplasmatische hypertrofie'. Dat is meer wat bodybuilders schijnen te hebben, en is aangetoond in onderzoek. Het vraagt een ander trainingsschema.

    Reageer
    #14

    Ja ik heb het bekeken en dit ken ik inderdaad. Heb ik ook toegepast en doe het nog altijd echter bij sarcoplasmatische hypertrofie krijg je een dikkere pomp maar bij myofibrillaire hypertrofie worden er meer spiervezels bijgemaakt en dus groter omvang.

    ik weet 1 ding wel zeker, zolang er geen kilos bijkomen mag je trainen hoe je wil. Je wordt er sterker van en je bereikt een bepaalde limiet maar daar stopt het dan. Ook is het genetisch aangelegd bij mij omdat papa opa ook altijd op deze gewicht waren. Toch zou ik plusminus 10 kg bij willen pakken en ga me eens verdiepen in drinkvoeding.

    indien het niet zou lukken dan zal ik wachten tot mijn metabolisme wat vertraagd hoe ouder ik word :))

    Reageer
    #15

    Haha.. als je ouder wordt, is het best mooi hoor, droge spieren! 😉

    Ik heb vooral veel hypertrofie gekregen door sarcoplasmatische hypertrofie. Ik denk door metabole stress. Mijn spierkracht is maar zozo, maar omvang is gek groot.

    Reageer
Reageer op: Ik kan niet bijkomen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief