gezond en hoe begin ik?

 • #1

  vraag 1: ik ben 18 jaar ben 1.90 en weg ongeveer 83 kilo. nou weet ik niet of dit in verhouding goed is maar ik heb wel veel vet aan me lichaam.

  vraag 2:  mezelf motiveren om te gaan sporten is voor mij geen probleem ik voetbal en sinds die corona uitbraak probeer ik 3/4 keer in de week 5/6 km hard te lopen op een goed tempo  maar het afvallen gaat ni echt snel heb ik het gevoel en hier loop ik al een tijdje mee rond hoe kan ik dit het beste oppakken?

  vraag 3: hoe kan ik het beste beginnen met gezond eten en niet een overbodig aantal calorieën naar binnen werken?

  ik hoop dat u mijn vragen kan beantwoorden!

   

   

  Reactie
  #2

  Hoi,

  Je informatie bij een sportschool kunnen vragen. Op dit moment zijn de sportschol en natuurlijk gesloten,maar vele zijn wel bereikbaar, telefonisch of online.

  Een trainer kan je helpen met tips en/of oefeningen om vet te verbranden en kan daarbij ook voedings advies geven wat bij jou past. Want volgens mij ben je niet te zwaar, je moet zou dan het vet waar je over schrijft, in spieren om kunnen zetten en daar kan een gericht " dieet " goed bij helpen.

  Succes, groetjes Suzan

  Reactie
  #3

  Het voedingscentrum heeft een heel handige app hiervoor. Kijk op:
  http://mijn.voedingscentrum.nl/nl/

  Reactie
  #4

  Belangrijk is om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Dan voel je je bij de juiste hoeveelheid verzadigd en hoef je geen calorieën te tellen. Matig met snelle suikers. De geraffineerde suikers beter laten staan. Regelmatig eten maar ook niet te vaak. Lichaamsbeweging voor het ontbijt zet de vetverbranding aan. Zou alleen niet fanatiek doen op de nuchtere maag. Bepaalde voedingssupplementen kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Ook edelgistvlokken, waarin vitamine B, zink en chroom kunnen helpen. Bepaalde aminozuren, zoals carnitine kan ook meehelpen. In een winkel met voedingssupplementen op sportgebied kan je advies krijgen.

  Reactie
Reageer op: gezond en hoe begin ik?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief