gewicht bij eetbuien

 • #1

  Wie heeft er ervaring met snel aankomen na een periode van eetbuien en als je wat afvalt steeds sneller aankomen? Ik maak me soms zorgen omdat mijn glucose nuchter (zie mijn vraag bij het topic diabetes) relatief hoog blijkt te zijn en ik bang ben dat ze vandaag of morgen zeggen dat ik last van DM2 heb. Ik vraag me alleen af of dat al bij mijn gewicht kan want het is pas sinds een jaar dat ik iets zwaarder ben geworden.

  Vorig jaar in februari woog ik tussen de 65 en 67 kilo bij een lengte van 1.64. Nu, een jaar later weeg ik tussen de 85 en 90 kilo en het gaat heel erg op en neer.

  Ik probeer af te vallen, vaak lukt dat totdat er een kilo of 5 vanaf is maar zodra ik minder beweeg (wat ook nog eens steeds lastiger wordt omdat ik dikker wordt) of dus meer eetbuien krijg kom ik heel snel weer aan. Het lijkt wel of ik dan weer super snel en steeds sneller de kilo's eraan krijg en ook steeds wat hoger uit kom.

  Behalve geen eetbuien meer hebben (ik wil niets liever) zijn er mensen die andere tips hebben om minder snel aan te komen en af te vallen?

  alvast bedankt voor jullie reactie

  Reactie
  #2

  Je zou moeten beginnen bij de eetbuien. Dat is een eetstoornis. Je kunt wel diëten en afvallen maar als je dan terugvalt in eetbuien werkt het alleen maar averechts. Hiervoor heb je een psycholoog nodig. En dan een diëtiste om wat aan je overgewicht te doen. En dat is wel nodig want je hebt met dat gewicht wel obesitas. En dan is diabetes wel wel heel erg dichtbij

  Reactie
  #3

  @john..... Slik..... Had eigenlijk de hoop de eetbuien zelf onder controle te krijgen en dan weer af te vallen ofzo.

  Lezen wat je schrijft komt even binnen. Misschien heb ik te nuchter over alles en hoe dat invloed op elkaar heeft gedacht maar nu je het zo schrijft dringt wel even hard door wat je zegt. (Heel blij met je directe antwoord) en denk ik shit het begint inderdaad wel een probleem te worden die eetbuien en het aankomen.

  Ik had nav het andere topic nog niet gebeld maar zal dat vanmorgen toch maar eens doen. Ik zie wel of hier tijd voor is.

  Reactie
  #4

  Emotionele stuk is erg belangrijk om dat aan te pakken. Verder zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Matig met snelle suikers. Geraffineerde suikers zoveel mogelijk laten staan. Regelmatig eten maar niet te vaak omdat je anders teveel insulinepieken krijgt.

  Daarbij nog wat voedingssupplementen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Vraag daarbij advies. Ook edelgistvlokken kunnen helpen om je bloedsuikerspiegel in balans te krijgen. Zit onder andere vitamine B, zink en chroom in. Bij vreetbuien eet je vaak veel snelle koolhydraten, die juist je bloedsuikerspiegel ontregelen.

  Lichaamsbeweging voor het ontbijt helpt de vetverbranding aan te zetten.

  Reactie
  #5

  Bedankt voor jullie reacties.

  Ik ben vanmorgen bij de huisarts geweest. De assistente vroeg bij het bellen gelijk of ik nog nuchter was. Ik prikte vanmorgen daar 7,9 dus ook weer te hoog volgens hun. Ze denken toch sterk aan DM2. Mijn gewicht was (oké met kleren aan) 90,4 dus wel echt veel te hoog zeiden ze.

  Morgen even officieel bloed prikken, de afspraak bij de diëtiste loopt al en ik krijg een telefonische afspraak (ivm corona) met de POH-GGZ om te kijken of er verder hulp nodig is omdat ik ook steeds meer last van eetbuien heb en te kijken wat daar achter zit.

  Nogmaals bedankt voor jullie reacties. Ik heb wat te doen...

  Reactie
  #6

  Ook in dit stukje forum even een terugkoppeling.

  Gister laat op de dag gebeld door de huisarts dat zowel mijn glucose nuchter als mijn hba1c verhoogd waren en er officieel sprake is van DM2.

   

  Ook verwezen voor een behandeling voor BED omdat de eetbuien steeds vaker voorkomen en groter worden. De diëtiste wordt ook meegenomen in het verhaal.

  Maandag bij de huisarts kijken voor medicatie.

  Paar tranen gelaten, nu schouders er onder en aan de slag met afvallen en eetbuien onder controle krijgen

  Reactie
  #7

  De juiste stappen zijn genomen om er iets aan te doen !! Dat is in ieder geval al een goed begin.

  Reactie
Reageer op: gewicht bij eetbuien
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief