BMI & Vetpercentage

  • #1

    Ik ben een jongen van 18 jaar van 74,4 kg en 182 cm lang, dit betekent dat ik een prima BMI heb van 22,5 (gezond gewicht). Ik ging echter laatst ook mijn vetpercentage berekenen en bij meerdere sites kwam ik op 20,2-20,9% uit. Als ik kijk naar verschillende tabellen zie ik dat dit voor mijn leeftijd, 18 jaar, eigenlijk te hoog is. Heeft iemand enig idee hoe het kan dat ik wel een goed BMI heb maar wel een te hoog vetpercentage? En heeft iemand tips met wat ik moet doen?

    Reageer
    #2

    Ik weet niet of je je vetpercentage kan berekenen. Denk dat je dat zou moeten laten meten. Altijd goed is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je minder vet opslaat. Bmi zegt niet alles. Heeft ook te maken met je lichaamsbouw. De een heeft bijvoorbeeld stevige; een ander heeft dunne benen en kan iemand smaller of breder gebouwd zijn.

    Reageer
    #3

    Hallo, Je BMI zegt inderdaad niet alles.

     

    Je kan je vetpercentage meten met een tang of met een impedandtie meter (de tang is accurater).

    Je Body mass index berekenen geeft inderdaad niet een goed beeld van of je daadwerkelijk een goed een gezond gewicht heb ja of nee. Zo kan je door het hebben van veel spiermassa een BMI hebben met ''overgewicht'' maar toch een sixpack hebben!

     

     

     

     

    Reageer
Reageer op: BMI & Vetpercentage


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief