• #1

  Mijn BMI is 26. (184/88) Ben 62 jaar. Op  mijn sportschool vind me dat BMI niet zo'n belangrijk getal is. Door 2 a 3 x p wk te trainen is mijn verhouding spieren/vet anders, lees beter, dan bij de meeste mannen.  Zij geven dan ook aan dat ik geen overgewicht heb. Herkent iemand deze zienswijze?

  Reactie
  #2

  Bmi is eigenlijk een vrij beperkt gegeven. Bodybuilders hebben allemaal overgewicht volgens deze meting. Er wordt geen rekening gehouden met spier/ vet verhoudingen.

  Belangrijkste is dat je zo min mogelijk "gevaarlijk" vet hebt. En al zou bmi een redelijke maatvoering zijn dan is de 26 nog steeds niet erg.

  Reactie
  #3

  Bmi zegt wel iets maar niet alles. Bij een lengte van 1,84  lijkt me een gewicht iets minder dan 84 beter. Wel is het op gevorderde leeftijd wat normaler om iets dikker te zijn dan wanneer je twintig bent. Nu is het niet alleen de verhouding vet en spieren maar ook iemands bouw. Of je smaller of breder gebouwd bent kan bijvoorbeeld uitmaken.

  Reactie
  #4

  heyhey

  Als student kinesitherapie kan ik je zeker geruststellen, BMI zegt niet alles. Als je 2 a 3 keer per week naar de sportschool gaat en daar stevig traint is het normaal dat je volgens de BMI-schaal overgewicht hebt. Spieren wegen namelijk meer dan vet, maar een beetje gespierd zijn vormt geen risico voor je gezondheid ;-). zoals iemand anders hier al schreef, elke bodybuilder heeft overgewicht volgens de BMI-schaal. De beste manier om te weten of je goed bezig bent in jouw geval is gewoon kijken naar je lichaam. Heb je heel veel vet of zijn het net spieren? Hou ook in je achterhoofd dat je al een zekere leeftijd hebt waardoor het normaal is om meer vet te hebben dan op je 20ste.

  Volg het advies van je sportschool. Die mensen weten waarover ze spreken lijkt me

  Geniet van je dag!

  Lotte

  Reactie
Reageer op: BMI
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief