Vast in een slecht patroon

  • #1

    Hallo,
    Ik zit nogal met een probleem. Ik ben erg veel bezig met mijn gewicht. Ik ben onzeker en ontevreden over mijn lichaam. Ik blijf terugvallen in een slecht eetpatroon waarin ik, zonder mijn avondeten mee te tellen, maar rond de 800 kcal eet. Ik weet dat het niet goed is maar ik voel me slecht als ik meer eet dan dit en ik kom er maar niet uit. Als ik weer een tijdje normaal eet, voel ik me weer dik en schuldig en begin ik weer opnieuw. Omdat ik totaal geen ondergewicht heb durf ik het niet aan iemand te vertellen, omdat ik bang ben dat ik dan niet gelooft word.
    Wat kan ik het beste doen..?
    Emma

    Reageer
    #2

    Je hebt een eetstoornis ontwikkeld. En dat is wel zorgelijk. Ik raad je aan om hiermee toch naar de huisarts te gaan. Je hebt hier wel hulp bij nodig

    Reageer
    #3

    Hoe weet u zeker dat dit een eetstoornis is en welke zou dat dan moeten zijn..? Ik heb namelijk geen ondergewicht ook al is dit al heel lang gaande.

    Reageer
    #4

    Omdat je alle kenmerken aangeeft die een eetstoornis heeft.

    Hoe groot ben je, wat weeg je en hoe oud ben je?

    Reageer
    #5

    Een eetstoornis begint vaak met rommelen met je eten. Beter bijtijds hulp zoeken, dan is het makkelijker om er vanaf te komen. Zelf jarenlang met een eetstoornis rondgelopen, zonder dat iemand, ook binnen de hulpverlening, er vanaf wist. Daardoor moest ik op een gegeven moment worden opgenomen in een kliniek, vergezeld van wagonladingen medicatie, omdat ik zo ontregeld was door mijn eetstoornis.

    Als je weinig eet gaat je lichaam in de spaarstand, waardoor je juist sneller aankomt, waardoor je minder gaat eten enz. Het calorieën tellen is trouwens achterhaald; beter kan je zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon, waarbij je je verzadigd voelt als je voldoende hebt gegeten. Door suikerhoudende producten bereik je dat verzadigingspunt niet maar krijg je eerder honger. Als je nog thuis woont is het belangrijk om het er ook met je ouders over te hebben. Voor tips, herkenning en adviezen kan je de volgende website adviseren: http://www.proud2bme.nl

    Reageer
    #6

    Ik ben 17 jaar,  weeg 59 kilo en ben 171 cm lang.

    Catootje, bedankt voor je reactie. Op de site vind ik inderdaad veel herkenningspunten. Probleem is dat ik mezelf niet als een eetstoornis patiënte zou zien.. het is voor mij gewoon een heel raar idee en ik kan het me niet voorstellen.

    Reageer
    #7

    Dat is het probleem met een eetstoornis. De meeste mensen  herkennen zich daar niet in. Tot nu toe, heeft dat nog niet veel invloed op je gewicht en het functioneren van je lichaam. Daarom is het juist nu belangrijk om er iets aan te doen.

    Reageer
Reageer op: Vast in een slecht patroon


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief