Afvallen met shakes

  • #1

    Ik wil graag nog circa 15 KG kwijt en zit wel eens te denken om met behulp van shakes af te gaan vallen zoals in dit artikel omschreven staat;
    https://www.gezondheidsfanaat.nl/afvallen/kunnen-maaltijdvervangende-shakes-helpen-bij-het-afvallen/

    Wat is jullie mening over en ervaring met afvallen met behulp van shakes?

    Reageer
    #2

    Ik heb je link gelezen. Op zich zijn goede maaltijdvervangende shakes geen slecht idee. Maar als je gezond (en mooi) wil afvallen zou je niet over de bekende circa 500 gram afvallen per week horen te gaan.

    Je kunt eens uitrekenen hoeveel je dan aan calorie inname per week kunt minderen/beweging kunt vermeerderen om over zo'n 30 weken (of iets meer om realistisch te zijn) 15 kilo verloren te hebben.

    Misschien kun je zoals het artikel zegt, bv je moeilijkste maaltijd om gezond te bereiden, vervangen met zo'n maaltijd. Dus bv alleen de lunch zo uitproberen.

    Maar wat je natuurlijk ook kunt doen, is sommige dagen maaltijdsoepen maken ipv een gewone avondmaaltijd. Ook van een goed gevulde soep val je af en blijf je gezond. Dit als tip voor als je de shakes zat bent (want die zijn niet meer geweldig na een tijdje..)

    Succes Patrick!

    Reageer
    #3

    Niet verstandig. Vaak zit er bijvoorbeeld ook kunstmatige zoetstof in. Ook beter om je eten goed te kauwen en te vermengen met speeksel.
    Belangrijk is om van suikerverbrander een vetverbrander te worden ofwel de insulinegevoeligheid te verbeteren. Belangrijk is om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabieler blijft. Regelmatig eten maar ook niet te vaak. Bepaalde voedingssupplementen kunnen meehelpen de insulinegevoeligheid te verbeteren en denk ook aan edelgistvlokken.
    Belangrijk is verder je darmflora maar ook de leverwerking. Kan goed zijn om je eens te verdiepen in goede voeding en gezondheid.
    Als je meer gezondheidsproblemen hebt, kan het een idee zijn een natuurgenezer te raadplegen.

    Reageer
Reageer op: Afvallen met shakes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief