Spijt of juist niet GBP

 • #1

  Ik krijg hoogstwaarschijnlijk deze week te horen of en wanneer ik in aanmerking kom voor een gastric bypass. Ivm mijn gezondheid bmi 40+, dm2 met insuline, en andere lichamelijke klachten willen ze me zo snel mogelijk een gbp aanbieden.

  Er is verder goede begeleiding dus daar licht het niet aan. Ik twijfel alleen enorm.

   

  Wie heeft er ook spijt of wie zou juist nooit meer terug willen?

   

  Alvast bedankt voor de reacties

  Reactie
  #2

  Hoi Carmen,

  Weet je al wat meer?
  Wanneer krijg je wat te horen over je GBP? heb je nog voorgesteld om eerst zelf af te mogen vallen of om als zij het een eetstoornis vinden daar eerst hulp voor te krijgen?
  Hoop dat je een goede keus kunt maken.

  Groetjes Sylvia

  Reactie
  #3

  Is een ingrijpende keuze en heeft gevolgen voor je hele gezondheid, zoals verminderde opname van voedingsstoffen.

  Beste zou zijn je hormoonhuishouding helpen te resetten, door de vetverbranding aan te zetten, in plaats van de suikerverbranding. Doe je door te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Matig met snelle suikers. Geraffineerde suikers beter laten staan.

  Verder regelmatig eten maar niet te vaak. Intermittent fasting kan meehelpen maar blijf goed naar je lichaam luisteren. Sommige mensen eten dan de hele ochtend niks maar niet ieder lichaam kan dat aan. Lichaamsbeweging voor het ontbijt helpt ook vet te verbranden. Sowieso zorgen voor voldoende lichaamsbeweging.

  Daarnaast kunnen bepaalde voedingssupplementen helpen bij het verbeteren van de insulinegevoeligheid. Kan verstandig zijn om advies te vragen bij dit alles. En wat doen aan emotionele factoren bij je overgewicht.

  Reactie
  #4

  Hoi Sylvia

  Ik heb het zeer dringende advies gehad om voor een gbp te gaan. Ik opperde nog om zelf af te vallen zodat het niet nodig was. Ze vonden het heel goed en de goede instelling om er zo voor te gaan maar zeiden ze, je hebt dat ook al nodig na de gbp. Het is niet zo dat de kilo's er dan vanzelf afgaan. Door nu voor deze optie te kiezen kies je wel wat het best is voor je gezondheid want een BMI van 40+ is gewoon echt niet goed voor je lichaam. Ze zeiden omdat er op mijn leeftijd al sprake is van dm2, m'n cholesterol te hoog is, ik slijtage aan m'n knieën heb en vaak last van mijn enkels dat allemaal tekenen zijn dat mijn. Lichaam dit gewicht niet leuk vindt.

  Wel krijg ik eerst nog extra gesprekken  met een psycholoog omdat ze nu dus ook aan BED denken en je met eetbuien nog geen operatie mag hebben

  Ik merk dat ik slecht met deze spanning om kan gaan want, misschien herken je dat, zijn de eetbuien de laatste dagen alleen maar erger geworden. Of ik heb het meer door terwijl ik er eerst niet bij nadacht. Volgens hun weegschaal was ik weer 2 kilo aangekomen . Het leek mij veel en ze wogen me met kleding maar toch schrijven ze het op.

   

  Volgende week dinsdag en donderdag een gesprek met de psycholoog over wat nu.

   

  Ik zal het hier laten weten.

  Reactie
  #5

  Het blijft dus nog even onzeker voor je. Ik hoop dat je groen licht krijgt en snel aan de beurt bent.

   

  Vind het wel jammer en lullig voor je dat er hier verder niemand reageert die zelf ervaring heeft met gbp

   

  Reactie
Reageer op: Spijt of juist niet GBP
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief