de wil is er, het lukt voor geen meter.

 • #1

  Ik heb al een aantal berichtjes hier geschreven en bedankt voor jullie antwoorden.

  2 maanden geleden heb ik de diagnose DM2 gekregen. Omdat ik aardig wat overgewicht had (84,4 kg bij 1,64m) was het belangrijk dat ik af zou vallen. Omdat ik ook last van eetbuien heb krijg ik daar inmiddels ook hulp voor.
  Ik zet me volledig in in therapie en dat krijg ik ook terug. Ik wil zo graag af van de eetbuien. Het lukt alleen niet. het is wel even wat beter gegaan voor zover je dat over zo'n korte periode kunt zeggen maar een week of 2 namen de eetbuien echt af. Maar de laatst ongeveer 2 weken loopt het weer volledig uit de hand met vaak 2 grote eetbuien per dag oa omdat mijn relatie is stukgelopen en ik me daar dan zo rot over voel. hoe k m'n best ook doe, het lukt me niet om af te vallen en de eetbuien worden alleen maar erger. In de eetstoornisbehandeling maken ze zich best zorgen omdat m'n gewicht zo is toegenomen maar ook m'n suikers omhoog zijn geschoten. Waar ik 2 maanden geleden nuchter rond de 8 zat zit ik nu nooit meer onder de 10 en we hebben in de eetstoornisbehandeling (overigens bij de hele groep omdat 70% dm2 heeft) 2 uur na de lunch gemeten en ondanks dat ik dus medicatie slik zat ik op 17. Ze hebben het nu al over een booster opname om te kijken of we de eetbuien kunnen doorbreken terwijl ze dat met BED meestal niet doen. Ook blijft de discussie wel/geen insuline en moet er bijgespoten worden na een eetbui omdat ik heel lang hoog kan blijven zitten. Ik wil dat beide koste wat het kost voorkomen dus daarom mijn vraag.

  Heeft iemand ervaringstips hoe hier mee om te gaan als je zo graag af wil vallen, je je uiterste best doet het eten goed op te pakken maar het elke keer weer mislukt.

  Iemand de gouden tip om de eetbuien te stoppen?

  Inmiddels weeg ik nu 2 mnd later 94 kilo terwijl de 85 kilo 2 mnd geleden al veel te veel was. Er moet dus echt iets gebeuren

  Alvast bedankt voor een antwoord.

  Oh ja Catootje, ik weet inmiddels je copy-past antwoord dus die hoef je niet te plaatsen.

  Reactie
  #2

  Je bent pas gestart met hulp voor de eetbuien. Je verwachtingen liggen blijkbaar toch iets te hoog. Het zal toch even duren. Bovendien moet je de problemen met de behandelaar bespeken. Daarnaast moet je toch probeen je voedselvoorraad in huis te beperken.

  Reactie
  #3

  Is geen copy past. Ik zou niet naar tips vragen als ik je die al heb gegeven. Dan denk ik dat je er niks mee wil doen. Op proud2bme kan je meer vinden over eetstoornissen.

  Reactie
  #4

  Zelf een eetstoornis gehad dus ik weet dat evenwichtige voeding kan helpen om er vanaf te komen. Naast natuurljk het emotionele stuk.

  Reactie
  #5

  Hey,

  Ik heb geen ervaring met eetbuien ofzo, maar wel je topics gelezen, ik vind het heel naar voor je dat je zo je best doet en er toch niet door heen kunt breken!

  Maar wat John zegt, kun je daar niet wat mee? Of is je drang zo groot dat je ter plekke naar de winkel gaat om in te slaan?

  Dat vraag ik omdat ik zelf graag juist wat aan zou willen komen. Mijn vriend en ik eten gezond en hebben eigenlijk altijd  weinig te snacken in huis. Als we zin in iets hebben,pakken we fruit of maken een smoothie ofzo. Terwijl ik dus juist af en toe wel een wat ongezonder tussendoortje zou  kunnen nemen. Nu neemt mn vriend met boodschappen doen expres wel wat andere dingen mee,naast de fruitschaal staat nu ook een snackjes trommel zodat ik sneller wat anders dan een appel pak ( ik zit met een blessure, kan zelf even niet naar de winkel ofzo, vandaar dat hij de boodschappen doet ).

  Misschien werkt het omgekeerde ook? Niks meer in huis halen wat slecht voor je is en daarvoor op de plek eten leggen wat minder suiker, calorieën  ed bevat? Zodat je toch de troost van een eetmoment hebt,maar dan met een gezond tussendoortje? En misschien dan die calorieën proberen te minderen op je volgende maaltijd?

  Geen idee of dit een zinvolle toevoeging is hoor,zo niet, vergeet het maar snel😉

  In elk geval heel veel sterkte, denk aan jezelf, je doet het voor jezelf, je kunt het!!💪

  Liefs Suzan

  Reactie
  #6

  Hoi Suzan,

  Bedankt voor je reactie! Het is een combi van alles. Het maakt niet uit wat er in huis is. Of dat nou brood is of gewoon droge muesli met pindakaas en brood of bevroren sperziebonen of naar een winkel of benzinepomp gaan en alles kopen in een roes wat je dan wil kopen. Maar ook dat verschilt per keer/week heel erg.

  We krijgen uit therapie juist de tip om wel "iets" in huis te hebben want jezelf alles ontzeggen en niets in huis halen schijnt juist extra kans op eetbuien te geven.
  Wel bespreken we het elke keer in de groep en ook individueel. Alleen het lukt gewoon niet goed er grip op te krijgen.

  @John, het is juist zo dat het beter had moeten gaan als ik uitga van wat de planning/voorspellingen van het herstel waren en als ik zie hoe het met de rest van de groep gaat blijf ik met 1 iemand overduidelijk achter. het is niet eens zozeer een zaak van minder eten in huis hebben want het kan ook met alledagelijkse dingen die je in huis hebt gebeuren of de drang is zo hoog dat ik naar de supermarkt of benzinepomp ga. Of dat ik in de ochtend al alles van ontbijt/lunch/avondeten tegelijk opeet en dat er de rest van de dag niets in huis is en ik weer nieuw avondeten moet kopen. We puzzelen wat af in therapie en blijven door puzzelen wat de beste oplossing is.

  Ik hoop dat er nog iemand met ervaring komt die hetzelfde heeft meegemaakt.
  Nogmaals Suzan, bedankt voor je reactie

  Reactie
  #7

  Heel veel succes!!

  Reactie
  #8

  Dank je wel Suzan!

  Net gehoord dat het dringende advies is voor een boosteropname te gaan.
  Normaal 6 weken en maximaal 1x verlengen. Dat zou in week 4 besloten worden maar ze hebben gezegd dat we beter een planning voor 12 weken kunnen maken.
  Ik moet vrijdag als we weer de groep hebben laten horen of ik dat wil. Groep is die dag ook lekker klein omdat er een aantal mensen zijn die de dag na hemelvaart niet kunnen (of willen)

  Denk dat ik het doe want zo doorgaan is ook geen optie.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ga er voor!

  Je wilt het zo graag, dan gaat het je ook echt wel lukken, zeker met de juiste hulp!💪

  Reactie
  #10

  @suzan ik ga er voor. Heb er goed over nagedacht en ga morgen zeggen dat ik van het aanbod gebruik wil maken. Ben benieuwd wat de wachttijd is want ik heb geen idee hoe lang de wachtlijsten zijn opgelopen door de coronacrisis. Ze zeiden dat het snel kon maar ik ben benieuwd wat snel is.

  Reactie
  #11

  Hoop dat je snel terecht kunt, héél veel succes!!!

  Reactie
  #12

  Maandag al.
  ik heb dat 1x eerder gehad met een opname voor behandeling van ptss. Ik was daar op donderdag en hooorde dat ik maandag kan starten. Nu is het nog een dag korter.

  Ik heb vanmiddag nog een lab formulier gekregen om bloed te laten prikken. Maandag moet ik om 8 uur nuchter bij de kliniek zijn want ik heb om 08.00 een afspraak met de somatisch arts zoals ze dat noemen en dan blijf ik gelijk is de bedoeling.
  bezoek aan de arts is standaard, dat krijgt iedereen die met de opname start.

   

  Maar verder is het vooral doodeng. Spanning is super hoog en nadeel is dat ik daardoor net weer een grote eetbui heb gehad en zo misselijk was dat ik ook heb overgegeven.

  Nog 3 dagen en dan moet ik er aan geloven. ben zo blij maar ook bang maar het is voor een goed doel. Zorgen dat het zowel lichamelijk als psychisch wat beter gaat.

   

  Reactie
  #13

  Super dat je al zo snel terecht kan!

  Nogmaals heel veel succes, je kunt het!💪

  Reactie
  #14

  Hoi Suzan,

   

  Mocht je het leuk vinden om te lezen, ik houd hier bij hoe het gaat

   

  https://sylviaherstelt.jimdofree.com

  Reactie
  #15

  Ik ga je volgen!

  Nogmaals héél veel succes!!!💪

  Reactie
Reageer op: de wil is er, het lukt voor geen meter.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief