Een multi-vitamine kiezen

  • #1

    Ben een man van 24 en heb het persoonlijk erg druk. Ik heb een heel druk schema dag in dag uit als het komt op mijn werk en tussentijdse studie. Ik eet degelijk gevarieerd, maar door te weinig tijd eet ik vaak voedsel dat aan de ongezonde kant ligt of snel klaar te maken is, zoals pasta omdat het me beter uitkomt. Ook door de winter is de 'winterdepressie' aangeslagen en voel me de afgelopen 5 maanden ook wat aan de luie kant dan wat ik normaal gewend ben. Ik ben dus van plan om een Multi vitamine te kopen. Ik snap natuurlijk dat dit niet mijn maaltijden moet gaan vervangen, maar om voor een korte tijd er een aantal te nemen kan geen kwaad.

    Ik vroeg me af of er een bepaalde multi vitamine is die het meeste aangeraden is als het op een merk aan komt? Ik vind het zelf geen probleem om een potje van de kruidvat te kopen, maar ik lees hier en daar dat er toch bepaalde richtlijnen zijn dat een bepaalde multi vitamine "beter" maakt dan de ander.

    Wat valt er aan te raden?

    Reageer
    #2

    Ik zou advies vragen bij de betere vitaminezaak. Daar hebben ze ook hooggedoseerde multi's, die ook beter van samenstelling zijn. Veel mensen komen ook magnesium tekort maar daarvan zit te weinig in een multi omdat het anders een enorme pil zou worden. Misschien ook wat extra vitamine B en D.

    Wat je eten betreft zou ik zorgen voor volwaardige voeding, zoals bruine pasta of rijst. In pasta van peulvruchten zit wat meer eiwit. Granen, pasta of aardappels voor een paar dagen koken scheelt in elk geval in de tijd. En misschien daglichtlampen kopen. Hiermee bedoel ik niet de lichttherapielampen maar een soort spaarlampen die het daglicht zoveel mogelijk benaderen. De wat duurdere, rond de 25 euro, geven ook wat UV A en B af.

    Reageer
    #3

    De afgelopen 5 maanden? Dan praten we over half juli toen het bloedheet was. Dat hield feitelijk aan tot half september en zelfs daarna is het enorm zacht weer geweest voor de tijd van het jaar.
    Multivitamines zijn onzin. Je moet eerst weten of je een vitamine-tekort hebt en zo ja welke vitamine dat dan is. Soms ligt dat voor de hand zoals bij zwangere vrouwen die foliumzuur krijgen of bij veganisten die een tekort aan vitamine B12 kunnen hebben. Het merk doet er al helemaal niet toe, het gaat om de doseringen die je nodig zou kunnen hebben.

    Ongezond eten bevat meestal veel te veel keukenzout (Natrium-chloride) en veel mensen eten te weinig Kalium-zouten. Natrium verhoogt je bloeddruk, Kalium verlaagt je bloeddruk. De verhouding van beiden is bepalend, maar dat veroorzaakt waarschijnlijk niet je klachten. Beetje meer Kalium eten naast ongezond veel zout eten is wel aan te raden, dus zaken als bananen en kiwis. En minder suikers/koolhydraten natuurlijk.

    Reageer
    #4

    Is het mogelijk om te veel van deze te nemen?
    https://www.flinndal.nl/multivitaminen/multi
    Ik heb het gevoel dat ik iets mis in mijn dieet en misschien ook door te weinig zonlicht.
    Maar ik wil het niet overdrijven als dat mogelijk is.

    Reageer
    #5

    Gewoon de gebruiksaanwijzing volgen.

    Reageer
    #6

    @phil, deze is laaggedoseerd dus zal meevallen. Vitamine B6 kan soms teveel zijn maar bij deze krijg je  niet snel teveel. Wat magnesium en calcium betreft beter een organische verbinding en in een  multi zit sowieso te weinig van deze stoffen.

    Reageer
Reageer op: Een multi-vitamine kiezen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief