Vraagje over vitaminepillen

  • #1

    Zelf ben ik een zeer lastige eter. Ik ben 18 jaar, ben 1,93 m lang en weeg 65 kilo ongeveer, wat dus aanduid op ondergewicht.

    Mijn eet-stijl is niet bepaald divers omdat ik niet veel lust.

    Als ik zo wat moet opnoemen, is bijvoorbeeld de enigste stuk fruit wat ik lust is een appel, maar zelfs dat eet ik weinig tot haast nooit.

    Qua groenten is het wel wat meer divers: witte/bruine bonen, spinazie, wortels, erwten, rode kool, bloemkool, uitjes en nog een paar.  Aan de andere kant ben ik totaal geen fan van spruiten, tomaten en hoe simpel het ook is: geen sla. Natuurlijk is dit maar een kleine marche van alle groente die er zijn.

    Ik ben zeker een vlees eter, maar ik heb totaal geen voorkeur aan vis. Ik kan vis totaal niet eten.

    Zelf ben ik ook meer een snoeper en ben meer van de wat simpelere/snel-kook goederen zoals Ramen noodles. Ik heb dagen dat ik daadwerkelijk honger blijf en veel kan eten, maar ik heb ook dagen dat ik min of meer met een ontbijt genoeg heb tot aan de avond ook al snap ik dat dit niet slim is.

    Om niet te veel af te wijken, simpel gezegd ben ik veel te kieskeurig met eten om dagelijks een goede vitamine gehalte binnen te halen. Vooral omdat ik nu pas ben begonnen met fitnessen is mij aangeraden  om wat meer te letten op mijn vitamine gehalte. Ik dacht er dus aan om bij de kruidvat een klein potje Vitaminepilletjes te halen.

    ik vroeg me dus af, tegenover wat ik heb beschreven hier boven of het verstandig is?

    Reageer
    #2

    Nee, met vitamines uit een potje ga je dit niet oplossen. En al helemaal niet met fors ondergewicht. Jou eigenlijk niet mogen fitnessen. Je zult toch echt je eetgedrag/patroon moeten gaan veranderen

    Reageer
    #3

    zijn er enige tips betreft het aanleren om meer te eten? of is het gewoon mezelf forceren om meer te eten voor gewichtstoename.

    Plus, klopt het dat ik dan meer aan mij calorie-inname moet letten dan andere factoren?

    Reageer
    #4

    Je moet inderdaad meer op je calorie inname letten...

    gebruik eens een tijdje de eetmeter van het voedingscentrum

    Reageer
Reageer op: Vraagje over vitaminepillen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief