kan weinig eten, anorexia??

  • #1

    Hallo, ik heb de laatste tijd erg last ervan dat ik heel snel vol zit na het eten. Vroeger gingen we in het weekend in de ochtend altijd een heel bakbroodje op eten. Dat lukte me makkelijk en had soms zelfs nog honger. Nu krijg ik in de ochtend alleen nog maar een bakje yoghurt naar binnen en soms niks. Soms heb ik ook de hele dag hoofdpijn. Eerst dacht ik dat het met anorexia te maken kon hebben. Ik ging dus symptomen van anorexia op zoeken en daar stond dat je je zelf dik vindt en je schaamt als je bij mensen eet maar dat heb ik totaal niet. Wat zou dit kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ga in ieder geval met die klachten naar de huisarts

    Reageer
    #3

    Het kan uitmaken wàt je eet. Brood valt niet bij iedereen even goed en zeker 's ochtends kan het zwaarder vallen. En eigenlijk is het ook beter om 's ochtends niet direct te ontbijten. Ook weer niet de hele ochtends niet eten. Het beste is ook om te zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Dus ik zou in elk geval wat door de yoghurt doen en ook geen magere yoghurt nemen.
    Verder kan je nog tekorten hebben aan bepaalde voedingsstoffen. Tekorten aan bijv magnesium en vitamine B kunnen een verminderde eetlust tot gevolg hebben.

    Reageer
Reageer op: kan weinig eten, anorexia??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief