advies voeding voor suiker patiënt

 • #1

  Beste dokter ,
  Mijn man is afgelopen weekend met spoed opgenomen, omdat hij zich niet goed voelde en heel veel plaste niet wetende dat het een teken was van suikerziekte. in het ziekenhuis aangekomen kreeg hij te horen dat zijn suiker 56 was en dat was echt schrikken. Mijn vraag is nu heeft u advies wat hij allemaal wel en niet moet eten.

  gr.
  loes

  Reageer
  #2

  Ik mag toch aannemen dat de arts in het ziekenhuis minimaal een lijst heeft meegegeven over wat wel en niet mag

  Reageer
  #3

  Jullie krijgen zeker advies hiervoor. Kijk eens op de site van het diabetesfonds.
  Het gaat vooral om koolhydraten bijhouden. Zal er ook nog aan liggen of het type 1 of 2 is en wat voor'n medicatie hij krijgt. Bij type 1 en insuline werkt het net weer even anders dan met type 2 en alleen "pilletjes"

  Reageer
  #4

  Je kan wat opzoeken over insulineresistentie omkeren ofwel van een suikerverbrander een vetverbrander worden.  Belangrijk is om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat de suikers langzamer opgenomen worden en je bloedsuikerspiegel stabieler blijft. Regelmatig eten maar niet te vaak omdat je elke keer een insulinepiek krijgt. Matig zijn met snelle suikers en de geraffineerde suikers beter laten staan.

  Daarnaast kunnen allerlei voedingssupplementen helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren. Hiervoor advies vragen. Lichaamsbeweging vóór het ontbijt zet de vetverbranding aan.

  Reageer
Reageer op: advies voeding voor suiker patiënt
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief