Verdacht op suikerziekte, wat nu?

 • #1

  Sinds kort bestaat er het verdacht dat mijn vrouw suikerpatient zou zijn.
  Natuurlijk zijn wij daar niet blij mee, in mijn netwerk heb ik hier eens iets over laten vallen en wat ik hoorde stelt mij niet gerust.
  Zij heeft al jaren last van haar benen (zogenaamde muziek benen)
  Vaak vermoeid op de dag (in slaap vallen).
  Zij is ook erg humeurig, in eerste instantie dacht ik aan de overgang, maar het kan ook aan de suiker liggen vertelde men me.

  Hoe zit het nu precies?
  Wat is nu wel waar en wat niet, waar moeten we rekening mee houden.
  Ons leven zou op z'n kop komen staan, waar moeten we allemaal rekening mee houden?

  Reageer
  #2

  Ik kan mij voorstellen dat dit nieuws u verontrust. Ik zou verwachten dat de huisarts u geïnformeerd zou hebben, hier heeft u recht op.

  De symptomen van suikerziekte zijn niet gemakkelijk te herkennen. Vaak heeft iemand al langer diabetes, zonder het te weten. De meest voorkomende vorm van suikerziekte (type 2 diabetes) heeft de volgende symptomen:
  vaak dorst en veel plassen, vermoeidheid, oogklachten, zoals rode en branderige ogen, wazig zien, dubbel zien of slecht zien, slecht genezende wondjes, kortademigheid of pijn in de benen bij het lopen en vaak terugkerende infecties
  Het proces van ziek worden gaat heel geleidelijk en de symptomen van suikerziekte zijn vaak vaag. Hierdoor lopen veel mensen ongemerkt jarenlang rond met diabetes.

  Het diabetesfonds heeft een online test ontwikkeld, deze kunt u doen op: http://www.kijkopdiabetes.nl/consumenten/index.php?option=com_content&task=view&id=62&Itemid=119

  Gelukkig is er op internet goed informatie te vinden. Graag erwijs ik u naar de Diabetes patientenvereniging, hierbij zijn velen aangesloten en zij kunnen uw vragen goed beantwoorden.

  U bent bij de arts geweest en heeft de diagnose 'diabetes'. De arts geeft veel informatie, maar door de schok hoort u maar de helft. Op deze website vindt u alle informatie die u nodig heeft. Voor niet-leden bestaat de website uit basisinformatie. Natuurlijk is hier ook veel informatie te vinden voor mensen die al lange(re) tijd diabetes hebben.
  Voor leden van de Diabetesvereniging biedt de website nog veel meer: dossiers, verdieping en artikelen die kunnen worden gedownload. Ook bevat de site doorverwijzingen naar andere websites met meer specifieke informatie over specifieke onderwerpen, zoals retinopathie en neuropathie.
  Lees meer op http://www.dvn.nl

  Reageer
  #3

  Tegenwoordig hoeft je leven niet meer zo op zijn kop te staan door diabetes als vroeger, gelukkig.

  Met de juiste medicatie en een regelmatig leven
  ( maaltijden e.d. ) valt er heel goed te leven met diabetes.
  Eerst is het schrikken als je het hoort...maar het valt mij in de praktijk best mee.

  Sterkte en groetjes van Alicia

  Reageer
Reageer op: Verdacht op suikerziekte, wat nu?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief