te laag suikerspiegel

  • #1

    Hallo,
    Ik ben gister naar de huisarts geweest omdat ik vaak last heb van licht zijn in me hoofd en erg zweten en dan ook erg honger krijg. Dit heb ik vooral tijdens het sporten.
    Ik heb dit verteld aan de dokter en die meette mijn suikerspiegel en er kwam een waarde uit van 3,2.
    Ik had die ochtend gewoon ontbete 1 boterham met hagelslag en een beker melk.
    De dokter zei dat ik het gewoon in de gate moest houden en als ik er weer een keer last van heb om dan nog een keer te laten prikken.
    Heeft iemand ongeveer het zelfde of kan mij vertellen of die suikerspiegel erg slecht voor me is en wat ik hier aan kan doen? Of heb ik nu suikerziekte?
    De dokter zei ook nog dat ik misschien een hele snelle verbranding had of iets dergelijks.
    Overigens ben ik 16 jaar.
    Hopelijk kunnen jullie mij meer vertellen!
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Wat jij omschrijft als klachten is heel normaal als je een slechtere conditie hebt. Blijkbaar ben je fysiek niet in staat om aan je eigen verwachtingen te voldoen. Rust reinheid en regelmaat, gezond eten en aan je conditie werken is wat heel normaal is en wat je "klachten" kan verhelpen. Niets aan de hand dus.

    Reageer
    #3

    Een hypoglycemie ("hypo") is een te lage bloedglucosespiegel (lager dan 3.0 mmol/l), die gepaard gaat met typische klachten en verschijnselen, zoals beven, transpireren, hoofdpijn, wazig zien, hartkloppingen, en een hongergevoel. De klachten zullen verdwijnen na verhoging van de bloedglucosespiegel door bv. wat suiker te eten.

    Reageer
    #4

    Hypoglycemie gaat gepaard met klachten en verschijnselen die kunnen variëren van "een licht gevoel van onbehagen" tot ernstige klachten als gedragsstoornissen, trekkingen en zelfs bewusteloosheid.

    De meeste mensen met diabetes kennen de verschijnselen van een hypo. Trillen, hongergevoel en transpireren komen het meest voor en leiden over het algemeen tot actie zoals het eten of drinken van suikerhoudende produkten wat snel een verbetering van de klachten geeft.

    Reageer
    #5

    bedankt voor alle reacties!
    Dat transpiereren en dat honger gevoel heb ik wel last van als ik bijvoorbeeld duizelig licht in me hoofd wordt tijdens bijvoorbeeld het skateboarden. Meestal pak ik snel dan een koek ofzo en wat drinken soms een boterham omdat ik echt honger heb dan. Maar de dokter vroeg of ik tijdens het sporten wat dronk en ik zei dat ik water bij me heb. Maar hij adviseerde juist om glucose houdende drankjes te drinken dan. Maar stel dat het hypoglykemie zou zijn dan zou dat het toch alleen maar verergen door de suiker?
    Ik heb ook wel eens last van wazig zien. Dit heb ik als ik een tijdje een computer spelletje heb gespeeld. Dit kan natuurlijk ook gewoon door de computer komen. Ik weet niet of het kan zijn dat van computer spelletjes spelen je suikerspiegel daalt anders dan zou dat het kunnen zijn. En ik sport 2x in de week 1 half uur dus ik denk niet echt dat ik een slechte conditie zou hebben.

    Reageer
    #7

    wie kan mij uitleggen,,,ik heb diabetisch type 2,ben gister voor controle bij de huisarts geweest,vorige week bloed gaan prikken in het ziekenhuisnu had ik waardes wat ik helemaal niet snap,,ze liet me drie waardes zien,eerste was nuchter geprikt 9.6
    tweede was gemiddelt 6.9
    derde was een vier ,ze zei dat dit gevaarlijk kan zijn,ben er wel van geschrokken,terwijl ik voor ik was gaan prikken thuis zelf ook nog nuchter heb geprikt en toen was het 6.2
    wie kan mij hier antwoord op geven

    Reageer
    #8

    Als u diabetes hebt, wordt een paar keer per jaar het zogeheten HbA1c-gehalte in het bloed bepaald. Dat is een gemiddelde van de bloedsuikerspiegel in de voorafgaande 6 weken. Maar het is een ander soort waarde dan wat u op uw bloedsuikermeter afleest!

    Bron: Diabetes Fonds
    http://www.diabetesfonds.nl/artikel/diabetes-type-2

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een hypoglyceamie is een te lage bloedsuikerspiegel. Als je dus een glucose houdende drank drinkt, gaat je bloedsuikerspiegel weer omhoog. Dat is op dat moment juist de bedoeling. Ik herken me overigens volledig in je klachten, maar mijn bloedsuikers waren normaal.

    Reageer
Reageer op: te laag suikerspiegel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief