Te lage bloedsuiker

  • #1

    Goedemorgen,

    Gisteren werd ik gebeld door de HA naar aanleiding van mijn bloed dat ik vorige week heb laten prikken. Mijn bloedsuiker was 2.7. Ik heb er echt geen verstand van maar ze zei dat dit erg laag is. Ik ben helemaal niet bekend met diabetes.

    Het was in de ochtend en ik had al wat brinta met melk op.

    Ik ga nu a.s. vrijdag terug om een vingerprik te doen en te kijken wat het dan is.

    Ik heb op internet gelezen dat je rond die waarde al op een Hypo zit. Ik probeer me de ochtend even te herinneren maar ik kan me net echt herinneren dat ik klachten had. Is de uitslag wel betrouwbaar?

    Als iemand meer informatie heeft over de waardes etc dan krijg ik graag uitleg. Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    2,7 is te laag. En al helemaal als je ook nog wat gegeten hebt. Ik neem aan dat je vrijdag dan wel nuchter moet zijn als je gaat?

    Reageer
    #3

    Nee ik moet later op de ochtend gaan nadat ik wat ontbeten heb, denk om te kijken of die dan hoger is. Wel gek eigenlijk want zelfs zonder eten zou die volgens mij niet zo laag moeten zijn.

    Komen deze waardes ook voor als je geen diabetes hebt?

    En hoe reëel is het dat ik diabetes heb als je 27 jaar bent en een BMI van 21. Alleen mijn oma heeft diabetes maar dat is dus geen eerstegraads familielid. Maar volgens mij is deze waarde best abnormaal.

    Reageer
    #4

    De waarde is in ieder geval veel te laag. Maar dat wil niet meteen zeggen dat je dan diabetes hebt. Daar zou dan een suikercurve voor gemaakt moeten worden.

    Reageer
    #5

    Hoe kan dat dan , een te lage bloedsuiker als je niet bekend bent met diabetes ( door te veel insuline bijv) en kan dat c dan ook door diabetes veroorzaakt worden?

    Had je klachten ts? Wat was de aanleiding om bloed te prikken?

    Reageer
    #6

    Mijn voornaamste klacht is pijn in bovenbuik. Verder vaak vermoeidheid op het werk (kan dan echt niet goed functioneren, is vaak in de middag) en af en toe duizeligheid/wankel zijn. Voel vaak een soort spanning lopen door mijn armen en benen. En soms giert de angst zomaar uit het niets door mijn lichaam.

    Stress of hyperventilatie krijg ik te horen (al een aantal keren). Heb zelf voorgesteld aan de dokter om eens mijn bloed op verschillende dingen te laten testen. Dat is dus gedaan vorige week en daar kwam dit uit.

    Ik snap het niet zo goed als je diabetes hebt is je bloedsuiker toch te hoog. Is dit dan niet juist het tegenovergestelde van diabetes?

    Reageer
    #7

    Bij diabetes kunnen zowel hypo's als hyper's voor komen.

    Reageer
    #8

    Ja dat weet ik alleen dacht dat je een hypo kreeg doordat je te veel insuline spuit? Deze persoon heeft geen diabetes maar wel te laag suikergehalte...een laag suikergehalte is toch geen indicatie voor diabete?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je krijgt niet alleen een hypo door te veel insuline spuiten.

    Reageer
    #10

    Waardoor dan?

    Reageer
    #11

    Ja dat vraag ik mij ook af

    Reageer
    #12

    Door diabetes, en te weinig eten en drinken.

    Reageer
    #13

    Ik ga er bijna al vanuit dat ik diabetes heb maar het is zo raar want heb volgens mij niet de typische symptomen. Maar krijg gewoon niet duidelijk wat het anders kan zijn. Deze waarde is echt heel laag dat haalt een gezond persoon niet volgens mij.

    Pff 🙁

    Reageer
    #14

    Dat heb ik nooit geweten, dat je door diabetes een laag suikergehalte kan hebben.. als je nog niet weet dat je het hebt bedoel ik en dus niet behandeld wordt... Ts: ik zou vrijdag even afwachten en dan al je vragen stellen...mag ik vragen waarom je bloed moest prikken dan..Na aanleiding van bepaalde symptomen? Sterkte!

    Reageer
    #15

    Dat wist ik ook niet inderdaad. Weet er sws weinig vanaf. Nooit bij stilgestaan. Wel logisch denk als jonge vrouw. Ik hoop dan vrijdag meer duidelijkheid te krjjgen. Mocht de uitslag dan wel goed zijn dan wil ik me niet laten wegsturen en wil ik wel dat het vaker gemeten wordt.

    Ik kwam er omdat ik al een tijdje last heb van vermoeidheid en spier en buikklachten. Soms duizelig en soms benauwd.

    Reageer
Reageer op: Te lage bloedsuiker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief