Lage bloedsuiker spiegel, vermoeid en bleek

 • #1

  Hallo ik heb een vraag en hoop dat iemand mij kan helpen.
  Ik heb al een paar maanden last van vermoeidheid,bleekheid,stemmingswisselingen en snel verzuren met sporten.
  Ben bij de huisarts geweest en heb mijn bloed laten prikken, alles was goed behalve mijn bloedsuiker die was 2.9 om twee uur s'middags na onbijt en lunch.
  Naar aanleiding daarvan hebben we toen een dagcurve laten maken toen was mijn bloedsuiker nuchter 4.2, na onbijt 3.7 en na de lunch 3.3
  Ik kreeg weinig uitleg of response van de huisarts maar nu blijft mijn vraag hoe kan het dat mijn bloedsuiker lager wordt na het eten en wat is hier tegen te doen?
  Is dit erg of niet?
  Ik blijf me ook maar niet fit voelen.
  Alvast bedankt
  Gr Koen

  Reageer
  #2

  Hoi Koen,

  Heb je al meer info omtrent de daling van je waarden na het eten? Ik heb dat nl. ook en snap er ook niks van. Voor het eten zit ik hoger dan na het eten.

  Gr Jessie

  Reageer
  #3

  Een te laag glucosegehalte van uw bloed kan klachten geven als honger, zweten, hartkloppingen, gapen, duizeligheid, verwardheid, beven, rusteloosheid, tintelingen in handen, voeten of lippen, wazig of dubbelzien, hoofdpijn en een wisselend humeur. Het kan zijn dat u zich vreemd of lacherig gaat gedragen. Tekenen van een ernstig verlaagd glucosegehalte zijn sufheid, bewustzijnsverlies en uiteindelijk coma. Deze verschijnselen komen vrijwel alleen voor bij diabetespatiënten die insuline spuiten.

  Oorzaken van een te laag glucosegehalte zijn: niet genoeg of te laat eten; meer lichamelijke inspanning dan normaal; te veel tabletten of insuline (een ernstig verlaagd glucosegehalte wordt bijna altijd door insuline veroorzaakt en zelden door tabletten); niet op de juiste tijd nemen van de medicijnen; overmatig gebruik van alcohol; het drinken van alcohol in combinatie met bloedsuikerverlagende tabletten.

  Als u merkt dat het glucosegehalte van uw bloed te laag is, doet u het volgende: Neem een groot glas suikerhoudende frisdrank of een volle lepel suiker opgelost in water. Zo wordt de suiker snel in uw bloed opgenomen. Of neem een paar tabletjes druivensuiker (±4 tabletjes). Stel bij twijfel het innemen van suiker niet uit. U kunt beter een iets te hoge bloedsuiker hebben dan een veel te lage bloedsuiker.
  Eet daarna extra koolhydraten, bijvoorbeeld in de vorm van een boterham.
  Bij ernstige hypoglykemie bent u soms niet meer in staat om iets te drinken. Leg van te voren aan uw naaste familie en collega's uit dat ze in zo'n geval direct de huisarts moeten bellen. Daarna kan iemand een beetje honing of stroop op de binnenkant van uw wangen smeren. Zo kan alvast een beetje suiker in het bloed worden opgenomen.
  U kunt hypoglykemie voorkomen door op regelmatige tijden te eten. Als u weet dat u zich lichamelijk meer dan normaal gaat inspannen, eet dan een half uur van te voren iets extra's, bijvoorbeeld een boterham.
  Gebruik de juiste hoeveelheid medicijnen en neem ze op tijd. Zorg dat u altijd druivensuiker of suikerklontjes bij u heeft.
  Stel uw naaste familie en collega's op de hoogte van uw diabetes. Dan kunnen zij zo nodig behulpzaam zijn bij tekenen van hypoglykemie.

  Reageer
  #4

  De hoeveelheid suikers in het bloed heet bloedsuikerspiegel, ook wel kortweg bloedsuiker. De belangrijkste energiebron van het lichaam zijn suikers, oftewel glucose. Glucose komt uit voeding met koolhydraten. Koolhydraten zitten in veel zoete dingen met suiker, maar ook in vruchten, melk, rijst, pasta en aardappelen. Via het bloed wordt glucose door het hele lichaam vervoerd naar alle spieren en organen. Het officiële woord voor bloedsuiker is bloedglucose

  Het lichaam heeft het hormoon insuline nodig om glucose uit het bloed te kunnen gebruiken. Normaal zorgt het lichaam er automatisch voor dat er precies genoeg insuline vrijkomt om de hoeveelheid glucose in het bloed te verwerken. Zo blijft je bloedsuikerspiegel altijd binnen bepaalde grenzen.

  Lees verder op de website van het DiabetesFonds:

  http://www.diabetesfonds.nl/begrippen/bloedsuikerspiegel.php

  Reageer
  #5

  Ik heb eigenlijk een vraag:

  Wat is een lage suiker? welke suiker dan?

  Kan iemand mij dat zeggen want ik kan het niet op Internet vinden.

  Reageer
  #6

  Suiker is de brandstof van je spieren. De suiker wordt uit je eten gehaald en via het bloed naar de spieren gebracht. De spieren verbruiken het om te werken.

  Reageer
  #7

  Volgens mij bedoelde de vorige vrager; wat is een normaal bloedsuikergehalte, wanneer geld je bloedsuikerspiegel als een te lage?
  Ik ben hier ook al een hele tijd naar op zoek en kan het dus niet vinden.
  Volgens mij is tussen de 4 en 7 normaal maar zeker weten doe ik het niet.En is dit dan nuchter gemeten of na voedsel inname?

  reageer aub!

  Reageer
  #8

  De normaal glucose waarden in het bloed ligt tussen de 4 en 8 mmol per liter. Deze normaalwaarden gelden binnen twee uur na een maaltijd.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi

  Het normale bloedglucose niveau ligt onder de 6,1 mmol/l.

  Twee uur na een maaltijd is het normale glucose onder de 7,8 mmol/l.

  Een uur later is het gedaald tot 6,1 mmol/l.

  Begrijp je?

  Reageer
  #10

  Sorry hoor maar ga even op wikipedia kijken.

  Reageer
  #11

  Hier heb je natuurlijk niets aan.

  Bleek zijn, snel vermoeid zijn en stemmingswisselingen hebben zijn bijzaken.

  Een bloedzuiker van 2.4 is veelste laag.

  Wat ongeveer goed is is rond de 6.

  Wanneer je een hypo krijgt gaat je reactievermogen achteruit, je zweet veel, niet goed weten wat je doet, slecht zien doordat er zuiker op je ogen zit en het warm krijgen.

  Hoevaak is het voorgekomen dat je bloedzuiker onregelmatig is.

  Je moet je eens professioneel laten onderzoeken.

  Reageer
  #12

  Sorry ik bedoelde 2.9

  Normaal gesprokeen moet je bloedzuiker omhoogschieten als je gegeten hebt.

  Althans als je normaal voedsel eet.

  Reageer
  #13

  Koen,

  Ik lijk een beetje hetzelfde te hebben. Na 30 kilo te zijn afgevallen kreeg ik wegrakingen en ben ik getest op epilepsie. Verder is er geen bloedonderzoek gedaan en geen onderzoek naar mijn bloeddruk/hartslag.

  Zelf ben ik deze week suiker gaan prikken. Ik zit ook aan de lage kant van het normale (4,6 nuchter) en naarmate ik eet zakt mijn suiker naar rond de 4. mijn bloeddruk is hetzelfde geval: 63 over 113 met 52 slagen per minuut. Bleek zien, moe zijn (al jaren) en altijd koud.

  Wanhoop vooral niet, er zijn meer mensen zoals jij en ook ik blijf zoeken tot ik de laatste steen boven heb.

  Groetjes Iris

  Reageer
  #15

  kan je ook af en toe een te lage bloedsuikerspiegel hebben? ik heb bloed laten prikken en er was niks te zien, maar af en toe heb ik het gevoel dat hij ineens heel erg daalt. Het zit ook een beetje in de familie. weet er iemand wat je daar aan kunt doen?

  Reageer
Reageer op: Lage bloedsuiker spiegel, vermoeid en bleek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief