Gynaecomastia!?

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi,
  Ik ben 16 jaar en Ik heb nu al heel wat jaren last van opgezette tepels. Ze steken zo'n 2 cm. naar voren. Ik kan me herinneren dat er in het begin nog een schijfje achter zat wat gevoelig was maar dat is nu al heel lang niet meer zo. Ik denk dat dit gynaecomastia is. Ik schaam me er erg voor, wat moet ik doen?
  Groeten

  Reageer
  #2

  ik heb dit ook al 3 jaar en je ziet het ook vrij duidelijk. Ik vermijd hierdoor zwembaden etc...

  Hier kan je zelf niet zoveel aan doen, gynecomastia gaat niet weg door te sporten etc..
  Ik zou jezelf nog een paar jaar de tijd geven en hopen dat je testosteron het uiteindelijk weghaalt. Zo niet zou ik naar de huisarts gaan, voor absolute zekerheid kan je dat beter nu ook doen ;)... Mischien moet je op latere leeftijd als het nog niet over is een operatie overwegen...

  Reageer
  #3

  Ik heb het ookal zeker 3jaar, en ik schaam me echt heel erg dr voor. Ik weet ook niet of ik het tegen mijn vriendin moet zeggen of niet.. Maar te minste dat over die zwembaden heb ik precies het zelfde, als mijn vrienden gaan zwemmen ga ik meestal niet mee met een smoes.... Ik wil graag weten of het altijd van zelf weg gaat, als dat niet zo is ga ik vandaag nog een docter bellen.

  Reageer
  #4

  Ik zit met hetzelfde probleem. het duurt bij mij nou al zo'n 1,5 jaar... ik hoor overal dat het vanzelf overgaat... maar dat gebeurt maar niet. ik ga denk ik met de dokter praten...

  Reageer
  #5

  k heb precies het zelfde enwil erg heel grag vanaf.
  ik ontwijk ook zwembaden en als et echt moet knijp ik erin zodat ze stijf worden.
  ik hb gehoord dat de verzekering de operatie niet helemaal dekt, das dan een dure grap.

  Reageer
  #6

  Hoe oud ben je? Bij de meeste mannen verdwijnt dit aan het einde van de puberteit. Besef je je dat het helemaal niet zo vreemd is en dat je er ook een onnodig groot probleem van kunt maken. De maatschappij vraagt tegenwoordig dat we allemaal lang, breed en blond zijn maar zo zit de natuur helemaal niet in elkaar. Juist de diversiteit maakt ons bijzonder en uniek en mens als geen ander. Maar ja, als je eronder leidt, dan kun je misschien ook eens met een psycholoog gaan praten over zelfacceptatie en volwassen worden. Uiteindelijk kun je je er misschien bij neerleggen dat je veel geld moet betalen voor een operatie, en daar kun je voor sparen als je het echt noodzakelijk vindt.

  Reageer
  #7

  hoi jongens,

  ik heb ook zo'n sport problem maar net een tikkie anders, ik heb namelijk het probleem dat ik dit al zo'n 2 maanden heb (ik ben nu al 3 dagen 14) en het is wat groter geworden. ik denk na over de dokter en ik ben niet bang on langs te gaan iemand een idee of dit normaal is?

  Reageer
  #8

  ik heb het ook en ik ben net 13 gewoorden
  ik heb het nu een week en is vrij klijn als ik dit zo hoor, ik schaam me ook en wil oo graag weten of dit snel wegtrekt of nog meerdere jaren blijft en of ik er iets mee moet.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bij de geboorte hebben zowel meisjes als jongens kleine klierschijfjes achter de tepel. Doorgaans verdwijnen deze klierschijven bij jongens in de kindertijd. Bij meisjes zal in de puberteit onder invloed van hormonen borstvorming ontstaan. Ook bij jongens komt het regelmatig voor dat in de puberteit de borstklieren opzwellen. Meestal is dat aan beide zijden, maar het kan ook aan één zijde gebeuren. Deze in de puberteit ontstane vergroting is meestal van korte duur, maar kan ook een paar jaar langer blijven bestaan.

  Als je je er ongerust over maakt, ga dan langs bij de huisarts.

  Reageer
Reageer op: Gynaecomastia!?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief