Gekrompen borsten

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik ben een meisje van 19 en ben rond m'n 15e aan de pil gegaan. Ik heb nooit echt klachten ondervonden tijdens mijn pil gebruik maar wilde graag méér zekerheid dat ik niet zwanger zou raken en minder hormonen. In overleg met mijn huisarts heb ik daarom sinds begin december (2012) een mirena spiraaltje.

  Ik was er hartstikke blij mee en heb het ook aan meerdere vriendinnen aanbevolen. Maar sinds een tijd merk ik echter dat er ook een groot nadeel is: de verandering van m'n borsten. Ik was altijd trotse bezitter van een 70E cup, die maat paste perfect bij m'n lichaam en ik voelde me mooi en vrouwelijk met mijn borsten. Ze zijn echter gekrompen tot een 70B/C cupje sinds ik gestopt ben in december en ik voel me hier erg rot over. Bovendien is m'n linkerborst nu ook ineens groter dan m'n rechter terwijl er eerder nooit een verschil merkbaar was. Mijn vraag is of ik kan verwachten dat ze nog verder zullen krimpen. En is dit effect omkeerbaar?

  Ik wil hiermee absoluut niet suggereren dat kleine borsten niet mooi zijn, ik vind het prachtig als een vrouw een mooie, stevige kleine cup heeft! Maar misschien kunnen jullie je indenken dat 'stevig' in mijn geval ontbreekt na het krimpen van twee cupmaten.. en ik ben pas 19! Ik dacht altijd dat het 'klein maar stevig'/'groter maar kunnen wat eerder gaan hangen' (uitzonderingen daargelaten) was, maar ik ben nu een verdrietig meisje met kleine, theezak borstjes. Ik hoop dat iemand advies voor me heeft.

  Reageer
  #3

  Ben je ook afgevallen? Want dan zijn je borsten vaak het eerste waar je het aan merkt.

  Ik zou je verder geen raad kunnen geven, maar ik snap dat het voor jou erg vervelend kan zijn dat je lichaam ineens zo veranderd!

  Reageer
  #4

  Je kan een borstvergroting laten doen, dat werkt heel goed. Ik ben zelf van a naar dubbel D.

  Reageer
  #5

  Wel ik heb ook een mirena spiraal laten zetten begin februari dit jaar en mijn borsten waren al niet groot en er schiet nu amper iets van over 🙁

  Heel gek neveneffect van het spiraal.

  Reageer
Reageer op: Gekrompen borsten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief