Harde grote schijven

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik ben 13, bijna 14 en sinds mijn 11de of 12de kreeg ik schijfjes in mijn borsten (die toen groeiden), eerst de een toen de ander. Nu zijn die schijven een heel stuk groter en hard, ook pijnlijk alleen als ik erop druk. In beide borsten. Ik heb maat 70AA en dat is zelfs nog een beetje te groot. Ik menstrueer ook nog niet en heb het idee dat mijn borsten nu weer een beetje groeien. Moet ik me zorgen maken?

    Reageer
    #2

    Ah, die schijven, die kan ik me ook nog goed herinneren! Je hoeft je geen zorgen te maken, het is normaal dat je borsten eerst beginnen te ontwikkelen en groeien voordat je voor het eerst ongesteld wordt. En het is ook normaal dat dat heel erg pijn kan doen als je erop drukt. Toen dat bij mij zo was, ontliep ik iedereen op school, uit angst dat iemand er tegenaan zou stoten ofzo, zo gevoelig was het! Maar op een gegeven moment wordt het weefsel in je borsten vanzelf zachter en doen ze ook geen pijn meer als je erop drukt. En je wordt ook vanzelf ongesteld, waarschijnlijk heb je al wel witte afscheiding. Dat is namelijk het teken dat het eraan zit te komen. Ongeveer een jaar nadat die afscheiding begint, kan je je eerste menstruatie verwachten. Geen zorgen dus ;)!

    Reageer
    #3

    Ik was gerustgesteld tot ik ontdekte dat er meerdere schijfjes/knobbeltjes zitten. Moet ik me nu wel zorgen maken?

    Reageer
Reageer op: Harde grote schijven


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief