Borsten, opgezwollen tepels bij meiden

 • #1

  hallo,

  Ik heb een vraagje over mijn opgezwolle tepels. Ze zijn echt heel dik en steken zeker wel 1cm uit vanaf mijn borst. Het ziet er niet uit! Het begon in de pubertijd en ik dacht dat het vanzelf wel weg zou gaan, maar dit was helaas niet het geval.. ben nu 18 en groei amper nog en zo mijn borsten ook niet. Heb cup B

  Heeft iemand een idee wat het is? en wat ik eraan kan doen?

  Hoop snel wat te horen,
  Anne

  Reactie
  #2

  Heb je er last van, doen ze pijn of vind je het gewoon niet mooi of misschien raar? Ik heb namelijk ook een cup-B met gewone tepelhoven maar met grote tepels. Ik ben zelf eigenlijk wel tevreden over mijn tepels. Ik vind het wel mooi, zeker als ik ze wel eens (stiekem) vergelijk met andere tepels, tepelhoven of borsten van vrouwen.
  Groetjes, Emma

  Reactie
  #3

  nee ze doen geen pijn of iets.. maar ik vind het gewoon heel raar!
  niemand die ik ken heeft het en ook mijn vriendje zegt weleens hoe komt het dat jou tepels zo dik zijn..(omdat ik het altijd proberen te verbergen door het koud te hebben etc merkt hij het niet altijd)
  heb jij dat ook dan? dat bijna niemand dat heeft? of zijn die van jou nog wel vrij normaal?
  bedankt voor de reactie trouwens!

  groetjes

  Reactie
  #4

  Hallo Anne, heeft jouw moeder misschien ook van die dikke tepels? Of misschien een tante of zus waar je mee kunt vergelijken? Elke vrouw heeft namelijk andere borsten, tepelhoven en tepels: de een heeft kleine, de ander platte en weer een ander heeft behoorlijke nopjes, zoals ik, zeg maar. Ik heb er nog nooit vervelende opmerkingen over gekregen - integendeel, dus ik vind mijn eigen tepels ook niet raar ofzo. Als je er verder geen lichamelijke hinder van ondervindt, heb je ze gewoon te accepteren zoals ze zijn (en jouw vriendjes dus ook!). Maar als je ze toch nog raar vindt, kun je altijd de huisarts vragen of hij even wilt kijken of ze normaal zijn. En ik weet bijna zeker dat er (ook hier op het forum) nog veel meer mensen zijn die ook grote tepels hebben, hoor! Emma.

  Reactie
  #5

  Ja ik denk dat het accepteren van mijn borsten ook het enige is wat ik kan doen, maar jou reactie heeft mij wel veel goed gedaan omdat ik zo weet dat ik niet de enige ben!
  Naakt zijn vind ik nog steeds niet fijn maar ik kan het in ieder geval meer accepteren;)

  en misschien heeeel misschien veranderen ze nog watxd

  Groetjes, Michelle

  Reactie
  #6

  Mannen kunnen dit juist heel erg aantrekkelijk vinden. Niets om je over zorgen te maken in ieder geval!

  Reactie
  #7

  Ik heb het ook, voel me ook een beetje alleen. Ik vertelde het aan een vriendin en ze begon gewoon te lachen. ik ben nu zeventien en dacht ook dat het over zou gaan, maar ja het blijft dus maar opgezwollen zijn, alleen zijn ze mooi als het koud is... ik schaam me enorm voor mijn vriendje en hij is ook wel benieuwd waarom ik zo beschaamd ben over mijn lichaam. hij zegt altijd dat ik perfect ben, maar hoe kan hij dat weten als hij DIT nog niet gezien heeft? het is echt erg vooruitstekend... Ik heb ook nog eens last van die paars-rode groeistriemen, ik word helemaal gek van die borsten! en alsof het nog niet genoeg is, heb ik al last van celulite en spataders,terwijl ik slank ben. Je lichaam kan soms raar doen, maar ik heb toch al eens overwogen het te opereren. Ik blijf maar onzeker zijn. respect voor jullie zelfzekerheid meisjes, ik wou dat ik het ook had..
  groetjes

  Reactie
  #8

  Nu ik dit leest, dacht ik eerst dat ik de enige was met een opgezwollen tepels... Ik had het ook gekregen in de puberteit en ik dacht: oh, het zal wel veranderen als ik wat ouder ben. Nu ben ik 19 en is nog niks verandert. Als ik het koud heb, dan pas komen de tepels wel uit.. Jammer genoeg trekken ze dan weer snel weg nadat ik het weer warm heb. Ik schaam me ook voor mijn vriend, maar hij zegt dat mijn tepels zou veranderen als ik zwanger ben... Mijn moeder heeft normale tepels, dus ik snap niet waarom bij mij niet zo is.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ook ik heb hier last van. Het begon in de puberteit en ik dacht dat m'n borsten nog wel groter zouden worden en m'n tepels dan gelijk zouden zijn aan m'n borsten. Helaas zijn m'n borsten weinig meer gegroeid en steken m'n tepels dus nog steeds uit. Ik ben nu 18 jaar en schaam me er erg voor, vooral voor m'n vriend. Ik verberg het vaak door ze stijf te maken, dan schaam ik me niet. Het valt me wel op dat iedereen die hier heeft gereageerd en het ook heeft 17/18/19 is. Misschien zijn we nog niet helemaal uit de puberteit? Je lichaam verandert namelijk tot je 21. Ik vind het fijn om te lezen dat ik niet de enige ben, er is namelijk niks over te vinden verder op internet.. Nu is het hopen dat het over gaat en anders er mee leren leven.

  Reactie
  #10

  Ik ben n man van 48 en kijk uiteraard naar de borsten van vrouwen. Vind dikke of gezwollen tepels / tepelhoven juist mooi !

  Reactie
  #11

  Hallo Anne,
  Dit kan ook betekenen dat ze nog niet uitgegroeid zijn.

  Groetjes.

  Reactie
  #12

  hallo,

  ik ben ook 17 jaar. Mijn tepels zijn ook erg opgezwollen en nemen een groot deel van mijn borsten in beslag. ik heb al heel lang geen vriend gehad. ik durf ook niks, omdat ik mij van tevoren al heel erg schaam. Ik ben aan het afvallen samen met mijn familie, maar ik ben bang dat mijn borsten dan heel klein worden en mijn tepels nog heel groot blijven. Ik heb een diameter van 10 cm en als ze dan opgezwollen zijn is het echt heel lelijk.

  groetjes.

  Reactie
  #13

  hallo anoniem,

  zijn je tepels altijd zo opgezwollen of enkel als je het koud hebt of opgewonden bent?
  een diameter van 10cm is wel groter dan gemiddeld, maar zeker niet abnormaal
  welke cupmaat heb je dan nu?

  je hoeft je echt niet zo te schamen voor andere mensen, zeker niet voor je vriendje
  jongens vinden de borsten van hun liefje sowieso mooi, maakt niet uit hoe ze eruit zien!
  bovendien zijn er heel wat jongens die grote tepels juist heel mooi vinden
  laat je tepels dus zeker niet je relaties beïnvloeden!

  groetjes

  Reactie
  #14

  hoi,

  ze zijn eigenlijk altijd opgezwollen en komen soms zelfs mijn BH uit. Ook al heb ik een grotere BH gekocht. Als ik het koud heb of opgewonden ben dan zijn ze echt heel mooi. Ik heb cupmaat C.

  Ik weet het, maar ik hoor zoveel jongens over hele mooie borsten en die hebben nooit grote tepelhoven. Dankjewel voor je reactie 🙂

  groetjes

  Reactie
  #15

  hallo anoniem,

  jongens zeggen ook altijd dat ze op blondines vallen, maar toch worden ze verliefd op meisjes met zwart, bruin of rood haar. Zo belangrijk is dat allemaal niet hoor. 🙂

  Bovendien zal een jongen in het begin van een relatie je borsten enkel zien als je opgewonden bent, omdat er al heel wat gezoend en gestreeld wordt voor je bh uit gaat. Zoals je zelf al zei zijn ze dan heel mooi, dus je hoeft je echt geen zorgen te maken.

  Wees trots op je lichaam, ook al voldoet het niet volledig aan het cliché beeld dat de media opdringt. Persoonlijk vind ik grote tepels heel erg mooi, dus ik twijfel er niet aan dat je toekomstige vriendje ze ook mooi zal vinden.

  groetjes terug!

  Reactie
Reageer op: Borsten, opgezwollen tepels bij meiden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief