Hoe horen borsten te voelen?

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi,

    Ik ben een dame van 21 jaar. Ik voel letterlijk nooit aan mijn borsten en weet niet wat 'normaal' is. Nu heb ik een kleine borst (cup b) en een grote (cup d). Ik kan dus niet echt vergelijken omdat de andere borst meer vetweefsel bevat (krijg binnenkort een borstverkleining van de grote borst). Ik ben tenger gebouwd en mijn kleine borst is dus stevig.
    Hoe hoort een borst te voelen? Mijn kleine borst voelt op sommige plekken (bovenzijde tepel) wat harder/ stugger aan. Bij mijn grote borst voel ik dit niet. Is dit gewoon klierweefsel en 'harder' omdat het steviger en minder vet bevat?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Het kan idd klier- en spierweefsel zijn.
    Je kunt een keer naar de huisarts gaan voor een controle. Dan weet je hoe het moet voelen en kun je ook beter op veranderingen letten

    Reageer
    #3

    Oke! Want als ik mijn borst ontspan voel ik geen harde vlakken, kan dit dan spierweefsel zijn?

    Reageer
    #4

    Dat zou dan heel goed kunnen

    Reageer
    #5

    Ik heb ook het probleem kleine borsten (tussen de A en B) en dat ze harder en stugger aanvoelen, viel me eerder nooit op totdat ik overal op ging letten.. vooral als ik lig voelen ze hard ene borst harder als de ander. Als ik zit is het niet zo hard dan moet ik het echt wel opzoeken. Ik krijg maandag een echo, omdat ik niet weet of het normaal is en ik ben een beetje hypochonder. Hopelijk is het klier of spierweefsel.

    Reageer
Reageer op: Hoe horen borsten te voelen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief