Baby verwisseling

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Vindt er in het ziekenhuis vaak baby verwisseling plaats? Of is er iemand die hier ervaring mee heeft?

  Reactie
  #2

  Volgens mij niet hoor. Een baby krijgt na de geboorte toch meteen een polsbandje om met de naam en geboortedatum!

  Reactie
  #3

  Een babyverwisseling in het ziekenhuis is extreem zeldzaam en de kans hierop is mini, minimaal. Ervaring ermee heb ik niet.

  Reactie
  #4

  Gebeurt vaker dan je denkt. Heb er helaas mee te maken.

  Reactie
  #5

  Gebeurt inderdaad helaas vaker dan je denkt. In ons gezin ook gebeurt.

  Reactie
  #6

  mijn dochter is geboren in het ziekenhuis en de volgende gaat ook in het ziekenhuis geboren (medische noodzaak zeker geen eigen keuze) en gelukkig heb ik me hier nooit zorgen om gemaakt tijdens de bevalling.
  Kleine schets, tijdens de (eindelijk) keizersnede is mijn dochter nadat de navelstreng is doorgesneden gelijk gecontroleerd door een kinderarts, in de operatie kamer met papa erbij. Daarna is ze even bij mij geweest en gelijk daarna met papa naar de afdeling gegaan. (lekker ouderwets, hier was geen noodzaak voor maar volgens oud protocol) Mijn dochter had door kruinligging een wat misvormt hoofdje en was de eerste dagen extra herkenbaar.
  Papa en dochter zijn niet gescheiden geweest, totdat ik terug op de kamer was.
  Doordat mijn dochter ziek werd, werd ze de volgende dag naar de kinderafdeling gebracht. Na onderzoek kreeg ze hier een eigen bandje met naam e.d.
  Door de keizersnede kon ik maar af en toe bij mijn dochter werden gebracht, en toen ik op de tweede dag dat ik weer uit bed was bij haar ging kijken, hoorde ik haar van veraf al huilen vanuit een andere kamer dan waar ze had horen te liggen.
  Onthoudt dat het contact tussen mij en mijn dochter door toedoen van dit alles zeer minimaal was.
  Ik herkende haar huiltje nog voor ik wist dat ze niet op haar eigen plek lag.

  Mijn verhaal is bedoeld om je gerust te stellen. Ja het zou kunnen gebeuren. Maar je hebt niet veel tijd nodig samen met je kind om het te herkennen. Als je zorgt dat na de bevalling iemand (partner) bij je kind blijft zoals bij ons het geval was, en echt niet alleen laat, lijkt me dat je die kleine kans zelf bijna tot 0 terug krijgt. Immers als jij of je partner bij het kind bent zou je de verwisseling zien gebeuren.

  Bevallen in het ziekenhuis duurt normaal na een bevalling hooguit een paar uur (let op er na)
  Bij complicaties tijdens de bevalling en extra controle een dag of hooguit 2
  Na een keizersnede zonder complicaties een dag of 3 hooguit 4
  Verdere complicaties... afhankelijk van bevalling.

  En als je foto's maakt gelijk na bevalling van je kind heb je altijd bewijsmateriaal voor als je twijfelt.
  Zet je kind een bijzonder mutsje op en zorg dat je hier een reserve van hebt (die eerste houden ze niet zo heel lang op, blijft niet schoon)
  En neem bijv een draagdoek mee voor huid op huid contact met jou of je partner. Erg prettig ook voor het kind na een keizersnede, en als je kind aan je lijf hangt kan het niet verwisseld 😉

  Hopelijk heb je hier wat aan?

  Reactie
  #7

  wat ik wel eens zou willen weten of dat ook in 1979 in het Ziekenhuis .in Zwolle gebeurd is .
  ben toen bevallen met de Keizersnede van de Dochter .en naast mij werd om de zelfde tijd ook een meisje geboren met de Keizersnede .wij lagen op de zelfde zaal .was een heel raar mens .ze had het altijd over spirituele toestanden niet te begrijpen .onze Dochter is net zo heeft het ook altijd over ARA.s of die geeft weer wat af .allemaal van die vreemde dingen .

  Reactie
Reageer op: Baby verwisseling
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief