Mijn zoontje van net een jaar heeft intussen al 7 weken koorts

  • #1

    Hoi allemaal,

    Ik hoop hier misschien toch iemand te vinden die ons verder kan helpen, het wordt een lang bericht maar ik ben ten einde raad, hopelijk nemen jullie even de tijd het te lezen!

    Mijn zoontje (net 1 jaar geworden) kreeg 7 weken terug koorts. Aangezien hij ook snotterde en de normale symptomen van een verkoudheid had zijn we ermee naar de huisarts gegaan. Deze schreef Amoxicilline EG voor, en zei ons na een week terug te komen als hij niet beter was. Zijn longen waren in orde.

    Een week later was hij beter, hij had geen ziekteverschijnselen meer, behalve nog steeds op koorts te maken (rond 38.3 meestal, waarna het terug zakte en dan weer terug steeg). Dus terug naar de huisdokter. Deze heeft hem terug snel onderzocht en zei dat er een bacterie bij was die tegen zijn antibioticakuur bestand was. Dus hij kreeg een andere voorgeschreven. Na 5 dagen zou hij zeker beter zijn.

    Maar weer bleef de koorts. Verder waren er geen problemen, dus nog even afgewacht en dan naar een kinderarts in het ziekenhuis gegaan. Daar hebben ze zijn bloed onderzocht. Weer was de conclusie dat er niets mis was, hij had een virale infectie maar ze ging binnen 4 dagen weg zijn. Indien niet moesten we een urinestaal binnendoen.

    4dagen later had ons zoontje nog altijd koorts dus hebben we een urinestaal binnengebracht. Daar vonden ze ook niets in, dus de week erna zijn we terug naar die kinderarts gegaan. Deze zei dat er echt niets scheelde, hij had gewoon een virale infectie, binnen 2 dagen zou het zeker weg zijn.

    Maar, opnieuw, was dat niet het geval. Toen kreeg hij diarree. Dat heeft een paar dagen aangehouden dus we zijn naar een andere kinderarts gegaan. Ook deze vond niets, maar zei wel dat hij opnieuw een urine onderzoek wou laten doen. Als het niet beterde moesten we maar een binnendoen. We besloten van nog een weekje af te wachten want de diarree verdween vlak na het doktersbezoek terug en intussen had hij ook twee inentingen gehad (waarna hij nog steeds 39.6 graden koorts had na een badje en perdolan siroop) en we wilden verzekeren dat de koorts niet meer daarvan kwam.

    Maar in die week begon ons zoontje (degene normaal altijd een heel makkelijk kind is geweest) moeilijk te doen, hij werd snel hysterisch als er iets niet ging zoals hij wou, hij sliep moeilijk en hij eet niet altijd even flink meer als ervoor. Deze klachten heeft hij trouwens nu ook nog, maar ik weet niet of het niet gewoon de leeftijd is hoor.

    In ieder geval, een paar dagen voor we zijn urine zouden binnenbrengen begon hij te hoesten. De nacht ervoor werd hij krijsend wakker, ik durf te zweren dat het een ween van pijn was. Dus we zijn, in plaats van urine binnen te brengen, gewoon terug naar de huisarts geweest. Deze dacht eindelijk te weten wad hij had: een groene slijm van zijn neus tot in zijn keel die heel snel bacteriën zou oppikken. Hij kreeg terug amoxicilline EG voorgeschreven en Fluimoxil Antibiotic neusdruppels. Hij zei ook dat de koorts niet meer dan 48 uur ging aanhouden, dan moest hij verdwenen zijn.

    We zijn nu 72 uur verder, en hij maakt nog steeds koorts. Ik weet totaal niet meer wat ik moet doen. We gaan na het weekend zijn urinestaal binnenbrengen, maar daar gaan ze waarschijnlijk ook weer niets in vinden. Is er hier iemand die me verder kan helpen? Of moet ik gewoon als moeder zeggen van "en nu blijft hij in het ziekenhuis tot jullie iets vinden"?

    Dank jullie wel voor het advies alvast!

    Groetjes,
    Een bezorgde mama.

    PS: Voor de zekerheid ga ik hier mijn moeder haar ziekten en allergieën even posten, voor de rest zijn er geen ziekten in de familie, dan weten jullie ook even de achtergrond.

    ziektes: CVS, Fibromyalgie, Spastische darmen, eczeem, astma en chronische sinusitis
    Allergieen: huismijt, katten, honden, cavia en muisachtigen, hooikoorts

    Reageer
    #2

    Ik ben geen arts maar wat ik vreemd vind is dat je huisarts Amoxilline voorschrijft bij een verkoudheid?! En dat wanneer je zoontje nog verhoging/koorts (boven 38*C) heeft, twee inentingen krijgt?! Wat voor inentingen?

    Ik probeer mee te denken...

    Reageer
    #4

    Pas goed op voor uitdroging!

    Reageer
    #5

    Hoi,

    Is amoxicilline niet goed in zijn geval?
    Ja, ze hebben zijn inentingen gewoon gegeven zonder verdere vragen, ik wist niet dat je iets moest zeggen. Hij had op dat moment zelf wel net drie dagen geen koorts meer gemaakt.

    Reageer
    #6

    De inentingen waren die van 12 maanden, dus pneumokokken en de vaccinatie tegen mazelen - bof - rubella

    Reageer
    #7

    Hoe vaak meet je zijn temperatuur en wanneer? Het beste is rectaal. Ik weet het niet goed. Het zijn heel veel onsamenhangende kwalen. Maar ik heb het idee dat hij al helemaal nagekeken wordt door iedereen, zou je je zorgen ook met zijn artsen kunnen bespreken?

    Reageer
    #8

    Ik zou staan op een doorverwijzing naar kinderarts

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste bezorgde moeder,

    Langdurige koorts is altijd een teken dat er iets niet goed is. Het immuunsysteem draait overuren omdat iets in het lichaam niet goed kan worden bestreden. Het verhaal omtrent uw kind komt overeen met de [url=http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/138246-ziekte-van-kawasaki-continu-koorts-vaatwandontsteking-kind.html]ziekte van Kawasaki[/url]. Deze ziekte komt voornamelijk bij jonge kinderen voor waarbij het in 3 van de 4 gevallen om jongetjes gaat. Het gaat om een vaatwandontsteking welke niet reageert op antibiotica, oftewel amoxicilline heeft er geen vat op. Door de vaatwandverzwakking neemt de omvang van aderen toe zo ook de kransslagader. Daardoor kan aneurysma ontstaan. Deze ontsteking moet worden behandeld met Gammaglobuline en dat is een vervangend middel voor immunoglobuline (belangrijk onderdeel van de weerstand). De infectie wordt er goed mee bestreden en de vaatwand kan weer aansterken.

    Reageer
    #10

    Hallo bezorgde mama

    Zie je bericht nu pas. Het lijkt net alsof ik dit geschreven heb.
    Mijn zoontje (net 1 jaar geworden) heeft ook al sinds enige tijd aanhoudende koorts. Ikzelf heb ook fibromylgie en cvs.
    Hebben ze ondertussen gevonden wat de oorzaak was van de koorts?

    Groetjes

    Reageer
    #11

    Daar zou ik ook een antwoord op willen hier precies hetzelfde!! Steeds koorts/griepverschijnselen urine gecheckt niks mis mee. Moet morgen weer naar de kinderarts.... gaat hier al 8 weken zo en vooral 's nachts heel onrustig en krijsen..

    Reageer
    #12

    Mensen met fibromyalgie zijn meestal hoogsensitief. Hoogsensitief betekent: gevoelig voor allerlei soorten prikkels. Ik ben zelf hoogsensitief, heb fibro en mijn dochter naar ons inziens ook een sensitiefje heeft na mijn idee ook koorts bij oververmoeiheid/overprikkeling. Ik heb hier ook wel eens het 1 en ander over gelezen. Is er misschien iets waardoor jullie kindje vermoeid kan zijn, een verandering of wat dan ook?

    Reageer
    #13

    En wat was het nou?

    Reageer
    #14

    Ben ook benieuwd...Hier hetzelfde!

    Reageer
    #15

    Beste mama ,

    ik zit in mijn laatste jaar Verpleegkunde ( HBO-V). En bij aanhoudende koorts, zonder duidelijke diagnose kunnen er veel verschillende zaken aan de hand zijn. Maar toen ik  las over de gedrag veranderingen werd ik wel en beetje bang. Helemaal omdat dit pas na 5 weken koorts ongeveer gebeurde. Aangezien je al zoveel onderzoeken en medicatie heb gehad zou ik mijn tip harte nemen en een MRI laten uitvoeren. Bij een tumor in het hoofd heeft een kind alle symptomen die u noemt. En vooral de gedragsverandering is kenmerkend, deze treed ( mogelijk) na een poosje op. De hersenen regelen ook de temperatuur , en tumoren kunnen sowieso "tumorkoorts" veroorzaken. U kunt op basis van de klachten en de historie een MRI aanvragen via u kinderarts.

    Reageer
Reageer op: Mijn zoontje van net een jaar heeft intussen al 7 weken koorts


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief