baby nog geen 3 maanden en ziek

 • #1

  mijn zoontje is geboren op 17 november en hij heeft nu sinds 4 dagen koorts,zijn broer en zus hebben dezelfde verschijnselen gehad maar niet zo lang als hem,en niet zo'n hoge koorts,
  de 1 ste dag begon het met 37.8 met hoesten en snotteren ,en hij kan nog niet zo goed doorhoesten omdat hij nog klein is,sávonds kreeg hij 38.1 koorts,
  de 2 de dag begon met 38.1 koorts en veel hoesten en snotteren,wel goed drinken ,ik geef borstvoeding,maar hij is wel rustiger en slaapt vaker,hij gaf wel met een vreselijk braakgeluid een klodder slijm op met melk na de voeding,zijn koorts liep sávonds op naar 38.8 maar bleef goed drinken, s,nacht werd hij ook een paar keer wakker zielig huilend terwijl hij net voordat hij ziek werd door sliep s'nachts, en alles was leek wel pijnlijk als ik hem optilde en verschoonde,
  de derde dag s,morgens al 38.1 koorts en veel hoesten met slijm wat hij niet goed kwijt kan,en snotneus, en heel rustig,net een lappenpop die je vast hebt terwijl hij juist net een beetje om zich heen ging kijken met zijn hoofdje in lucht,voordat hij ziek werd, s,avonds kreeg hij 39.7 koorts en zag helemaal rood,en hij was heel suffig, heb hem uitgekleed behalve zijn shirt, heb hem ook een zetpil gegeven (moch van de huisarts) hij heeft toen maar 1 borst gedronken en daarna hoesten en met een golf de melk en slijm uitgespuugt,daarna wel weer gedronken maar toch weer een beetje uitgespuugt,en nu sinds dat houdt hij 38.0 graden de 4 de dag, en na elke voeding met een golf melk eruit spuugtmet slijm, soms veel,en dan soms minder,vannacht heeft hij ook door zijn luier gepoept,dat duidt misschien op diarree? hij is erg rustig ben al 4 keer naar de huisarts geweest en 1 keer naar de huisartsenpost,maar dan krijg ik te horen dat het best lang kan duuren voordat hij weer beter is, maar ik vindt zoals het er nu uitziet kan hij toch uitdrogen,en krijgt hij vanavond weer hoge koorts,denk ik omdat hij nu al 38 heeft,is het niet beter om naar het ziekenhuis tegaan?misschien heeft hij wel een bacterie ofzoiets,

  Reageer
  #2

  Als je het niet vertrouwt, gelijk naar de huisartsenpost gaan. Beter 10x, dan 1x.
  Heeft hij nog pijn als je 'm verschoond? Als dat zo is, dan moet je gelijk aan de bel trekken. Dat kan te maken hebben met hersenvliesontsteking.
  Beterschap en succes!

  Reageer
  #3

  Ik ben het helemaal eens met de vorige schrijfster, ga naar de dokter of naar de spoedeisende hulp, dit duurt te lang en hij krijgt steeds meer klachten. Ik denk aan een virus (RS virus) of idd hersenvliesontsteking dus...... hup zoals de vorige schrijfster beter 10 keer te vaak naar de dokter dan 1 keer te weinig !!!
  Laat van je horen???
  Sterkte PUCK

  Reageer
  #4

  ben je al naar het ziekenhuis geweest? hoe is het nu met hem?
  Inderdaad niet afwachten, aktie ondernemen, hij is veel te klein om zo ziek te zijn!
  Beterschap, Brenda

  Reageer
  #5

  Onderstaand is het advies van het Nederlands Huisartsen Genootschap.

  Neem direct contact op met uw huisarts als een kind met koorts:

  - jonger is dan drie maanden of ouder is dan drie maanden en de koorts langer dan drie dagen aanhoudt.

  - suf wordt of niet gemakkelijk wakker te krijgen is.

  - kreunt of huilt en niet te troosten is.

  - puntvormige donkerrode of blauwrode vlekjes krijgt op de romp, ledematen en/of het oogslijmvlies.

  - een andere huidskleur krijgt (bleek, blauw of grauw)

  - snel steeds zieker wordt

  - zieker wordt en gaat overgeven of diarree krijgt.

  - zieker wordt en veel minder drinkt dan normaal

  - na een aantal koortsvrije dagen opnieuw koorts krijgt

  - als er andere verschijnselen zijn waarover u zich zorgen maakt.

  Er lijkt alle reden onder controle te zijn van de huisarts. Uw kindje is meerdere malen door de huisarts beoordeeld, maar dat is geen reden bovenstaande adviezen te negeren.

  folder NHG, kind met koorts:

  http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R1699051004049907

  Reageer
  #6

  Het lijkt me erg lastig om te beoordelen of je wel of niet weer naar de huisarts moet gaan. Hij heeft je een aantal maal uitgelegd wat er aan de hand is en wat je moet doen. Heeft je dat niet gerustgesteld? Ik neem aan dat hij heeft gezegd dat het kind 'normaal' ziek is, en dat je moet afwachten, tenzij.
  En ik neem aan dat jij nu weet wat dat tenzij is en dat je daar voldoende aan hebt. Als je dat niet weet, dan zou ik mij ook onzeker voelen. Rot voor je, en helemaal voor die kleine die zo ziek is. Beterschap gewenst in ieder geval.

  Reageer
  #7

  De angst, de zorg en het instinct van een moeder tegenover de kennis en zorg van een arts. Deze strijd kent geen winnaars maar alleen samenwerking.
  Houd contact met je huisarts, en zeg als je zijn opinie wantrouwt. Overleg samen wat het beste is om te doen. Echt.

  Reageer
  #8

  hardstikke bedankt voor jullie berichtjes,
  ik ben weer naar de huisarts geweest, en kreeg weer te horen gewoon uitzieken,ze heeft weer naar zijn longetjes geluisterd,alles is goed en hij ziet er ook wat beter uit volgens haar,ik heb het er over gehad over hersenvliesontsteking ,maar volgens de dokter heeft de kleine geen symptomen daarvan,en ik kan verwachten dat de kleine vanavond weer koorts krijgt en van het weekend ook nog, maar de dokter verwacht wel dat ie vanzelf wel beter wordt,
  ik vond wel dat mijn zoontje sinds gisteren laat in de middag wat levendiger werd,weer lachen en helemaal alert op alles, lekker bezig met zijn armpjes zwaaien en zijn beentjes,dus ik hoop dat dat het teken een beetje is dat hij langzaam aan gaat opknappen,maar toch had hij s'nachts weer koorts 38.7 en smorgens werd hij helemaal verstopte neus en hoesten wakker ,maar nu op dit moment heeft hij 37.6 dus dat is ook beter!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Goed nieuws! Vinger aan de pols houden, en blijf overleggen als het nodig is.
  Bye.

  Reageer
  #10

  fijn te horen dat het alweer wat beter gaat. je baby heeft het behoorlijk te pakken, zoiets is altijd schrikken.
  blijf altijd bij je eigen gevoel als je kind ziek is en ga altijd terug naar de huisarts als je het niet vertrouwt, dat is beter dan later te zeggen " had ik maar......." .mijn vriendin moet hier de rest van haar leven mee leven....
  Brenda

  Reageer
  #12

  hallo,wanneer is de koorts begonnen?
  meestal begint het na een enting..en is dan ook heel goed te behandelen door een goede homeopaat.
  verder is koorts een middel om op te ruimen, mijn zoon heeft in het eerste jaar vaak koorts gehad, en had een koemelk allergie,zijn koorts is dan 40.1, ... het ziek zijn begon in maand twee,en hij is dan ook niet geent in het eerste jaar omdat hij dat fysiek niet trok, de site kritisch prikken kan soms ook veel antwoorden geven.succes met je zoektocht en kijk vooral verder dan het reguliere circuit.

  Reageer
  #13

  Ik hoop dat iedereen het bericht van ed negeert, of nog liever dat dit bericht verwijdertd wordt van het forum. Dit soort adviesen zijn gewoon schadelijk voor de volksgezondheid. Schande!

  Reageer
  #14

  Wat is er precies onjuist aan de inhoud van zijn boodschap? Ik kan het niet vinden. Het feit dat Ed kiest voor niet-inenten is een vrije keuze, toch. Ik begrijp je niet goed, zou je willen uitleggen wat je stoort aan zijn bericht?

  Reageer
  #15

  Ik begrijp het bericht van Claire ook niet helemaal.
  Ik vind het juist logisch wat Ed schrijft,als je kleintje vaak ziek is met koorts dan mag het volgens mij niet eens om je kleintje te laten enten.

  Wat is er mis met zijn boodschap?Hij zegt niet dat hij tegen enten is,hij zegt dat zijn kindje het fysiek niet aankon,hij zegt ook duidelijk het eerste jaar is hij niet geent.
  Ik denk dat als ouders deze keuze maken het zeker niet zomaar is!

  Ed ik hoop dat het al wat beter gaat met je zoontje!

  Reageer
Reageer op: baby nog geen 3 maanden en ziek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief