Rare blauwe “bult”

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een zoontje van 6 maanden oud. Op zijn rug onder zijn rechter schouderblad heeft bij een "zachte" bult zitten en deze is erg blauw.
    Je zou er van uit gaan dat dat een blauwe plek is maar deze plek zit er al 6 weken! Hij lijkt heel langzaam iets groter te worden maar verdwijnen doet hij niet.
    Vandaag op het consultatiebureau de arts gevraagd en deze kon mij niet vertellen wat het kan zijn.
    Mijn zoontje heeft er geen last van en zoals de arts zei: je kunt het wegdrukken en er zit geen knobbel! Toch blijf ik het raar vinden.
    Weet iemand wat het zou kunnen zijn of moet ik echt even naar de huisarts gaan.

    groetjes

    Reageer
    #2

    De arts van het consultatiebureau heeft je niet kunnen vertellen wat de blauwe bult is, en volgens jou lijkt het groter te worden? Vreemd, dus reden genoeg om even langs de huisarts te gaan met je kindje. Laat je weten wat de diagnose van de HA was?
    Groetjes, Lisette

    Reageer
    #3

    Kunt u een foto plaatsen? Oorzaken van blauwe bulten zijn onder andere hematomen, reactieve lymfeklieren, een cyste, erythema neonatorum, epidemolyse bullosa, mongolenvlek (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Mongolenvlek), een wijnvlek (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wijnvlek), of een ooievaarsbeet (naevus van Unna). Ga bij twijfel naar de huisarts voor een diagnose. Als u weet wat het is, wilt u dat dan nog graag laten weten?

    Reageer
    #4

    Vergeten: mastocytose.

    Reageer
Reageer op: Rare blauwe “bult”


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief