zoontje 10mnd nu een pompje

  • #1

    Hallo,

    Vanaf de geboorte van mijn zoontje loop ik al met hem te sukkelen,van dokter na dokter op en neer met zijn verkoudheid en piepende ademhaling en benauwdheid als hij weer verkouden of goed de griep had(met koorts).
    Als 8weken kleine baby stikte hij me vaak in z'n slaap in zijn eigen slijm of kreeg hij nauwelijks lucht..het enigste wat wij mee kregen,was antbiotica en de tips..hoestdrank,bisolvon druppels,en luuft op zijn borstje smeren+de zo nodig zet pilletje..!
    het hielp allemaal maar niks of nauwelijks en duurde lang voordat m'n kleine manneke eindelijke van die vervelende griep af was!en daarbij..SLAPENLOZE nachten,want je was bang dat je hem niet hoorde,en dat hij zou stikken!
    De huisarts hoorde vertelde me als ze naar z'n longentjes luisterde..dat ze niks hoorde,of maar een zachte ruis/piep..maar niks ernstigs!
    (steeds gaf ik aan dat chronische astma/bronchitus in familie zat,zelfs vader heeft dit als kind gehad)
    Nu kwam ik 2weken geleden weer bij de huisarts..en ja..m'n zoontje zat nu echt goed dicht..38graden koorts,ik ben gewoon gegaan en wilde dat ze luisterde weer!ik kwam binnen en ze zei meteen;en wat heb je meegenomen?een piepende stofzuiger?je hoeft niks te vertellen zei ze..we gaan meteen hem eens onderzoeken...en ja hoor...ze hoorde nu duidelijk een piep!!hij had een vernauwing aan z'n longentjes!
    nu heeft hij een babypompje meegkregen waar we 4 keer per dag mee moeten pompen bij hem...je merkt het helpt hem goed!en merkt ook na 5uurtjes...heeft hij het weer nodig!

    nu is alleen mijn vraag;moet ik nu dan niet met mijn zoontje op behandeling bij een kinderarts...??want je krijgt wel een pomp mee,maar dat is meteen zo van..ja en nu??weet wel,dat hij pas getest kan worden als hij 4jr.is op astma en bronchitus..maar hoe zit het nu dan?want huisarts vertelde me wel..dat hij de pomp nu vaker zal krijgen.zijn er meer mensen die dit kennen?

    groetjes..

    Reageer
    #2

    vraag aan je HA naar een verwijzing naar de kinderearts.
    Dit is echt wel noodzakelijk! Het is gebleken dat jou kindje normaal adem kan halen met de juiste medicijnen,en met de juiste baby pomp!
    De kinderarts kan je verder begelijden met het ziekte proces van je kindje!
    En ik kan het weten.Want mijn kindje reageerde net zo als jou kindje in haar baby jaren.
    kan je gelukkig vertellen nu dat mijn kind heel goed is begelijd door de kinderarts.Want die weet toch meer dan de huisarts op benauwdheid bij hele kleine kindjes.

    Wens je heel veel sterkte.
    En laat je niet met een kluitje in het riet naar huis sturen!
    Jij alleen weet als moeder wat je mee maakt met je kind.

    Reageer
    #3

    Ik begrijp je zorgen ook, en ook ik lees een zorgelijk verhaal. Maar ik lees nergens alarmsignalen die zouden kunnen wijzen op echt onruststellende aandoeningen.

    Dit is een goed voorbeeld denk ik van een situatie die de huisarts goed kan hanteren maar die de huisarts ook naar de kinderarts zou kunnen doorsturen.

    Waarom bespreek je je wensen niet met de huisarts?

    Reageer
    #4

    Wat is astma? Wat kun je ertegen doen? Hoe ga je om met schuldgevoelens? Veel vragen, maar ook veel antwoorden. Plus handige tips en trucs.
    http://www.ouders.nl/mgez2003-astma.htm

    Ouders.nl is een betrouwbare medische website met goede informatie. Ik hoop dat je er iets aan hebt en dat je beter gaat begrijpen waarom de huisarts handelt zoals hij nu doet. Sterkte en succes!

    Reageer
Reageer op: zoontje 10mnd nu een pompje


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief