baby 13weken hoest nog steeds..

 • #1

  hallo,
  mijn zoontje van 13 weekjes hoest nu al'dik een maand lang..
  af en toe klinkt hij ook als een koffiezet apparaat,hij gorgelt dan,en je hoort dat hij slijm vast heeft zitten!af en toe heeft hij een stikaanval(1/2 keer p.d)hij word dan ff goed benauwd en je ziet dat hij slijm vast heeft zitten wat hem dan irriteert!hij loopt goed rood aan dan,en haalt moeilijk lucht,dit is ff akelig..
  het is wel erger geweest,dat wel,maar mij als moeder blijf er toch wat bezorgd om,dit omdat hij het al dik een maandje doet en maar niet over gaat,ondanks aantal keren dokter bezoeken en bisolvon gebruik!
  ook zit in beide kanten van familie,astma/bronchitus..dus dan ben je extra oplettend,maar ze zeiden,dat hij nog te klein is voor daar onderzoek na te doen??
  wie heeft hier ook ervaring mee?of kan mij advies geven,wat ik verder zou kunnen/moeten doen..??

  gr.sab

  Reactie
  #2

  Ik vind het idee niet prettig. Waarom wordt zo'n kleintje niet naar de kinderarts verwezen. Blijkbaar heeft de huisarts geen goed antwoord op zijn klachten. 13 weken en dan al zo veel klachten, ik zou als ouder direct meer willen weten!

  Reactie
  #3

  omdat het in de familie zit zou ik zeker naar een Klassiek Homeophaat gaan! Erg belangrijk om dit kind te behandelen.
  Al het andere is alleen klachten bestrijden en niet de oorzaak aanpakken.
  Voor nu: inderdaad zou er niet mee blijven tobben, als je het niet vertrouwd kinderarts EN dus zo snel mogelijk een afspraak bij een homeophaat maken.
  Sterkte, succes, Brenda

  Reactie
  #4

  bedankt!..ik ga idd..een verwijzing vragen komende dinsdag voor na de kinderarts voor meer onderzoek.
  ze vertellen me wel steeds dat hij nog te klein is voor meer onderzoek,maar is dit wel zo,of is dit van de huisarts meer lakzigheid?

  gr.sab

  Reactie
  #5

  Onzin, als je je als moeder zorgen maakt dan vind ik dat de huisarts je moet kunnen geruststellen.

  Er dient wel een duidelijke reden voor aanvullend onderzoek te zijn. De meeste aandoeningen gaan vanzelf weer over, soms duurt het wat langer dan je zou verwachten maar is het nog steeds niet zorgelijk.

  Reactie
  #6

  Het Nederlands Huisartsen Genootschap heeft een folder geschreven met aandachtspunten voor ouders met zieke kinderen. Hierin staan symptomen die aanleiding geven tot nader onderzoek.

  Hier kun je deze folder vinden:

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBA3b.htm

  Reactie
  #7

  hallo mijn neefje hoeste ook heel erg hij was toen 3 weken oud ze hebben hem toen opgenomen in het ziekenhuis hij kreeg indd ook van die stik aanvallen hier hebben ze hem op onderzocht hij lag aan een apparaat waar bij je ze zijn ademhaling en harslag zag deze daalde soms tijdens een stikaanval van de 160 naar onder de 60 we konden niets doen dan ging alle toetsers en bellen af op het apperaat en kwamen en wle 6 zusters binnen rennen om te kijken hij herstelde zich gelukkig wel zelf maar soms te langzaam en moesten wij hem in zijn gezicht blazen dit was heel erg akkelig om te zien soms was ik echt bang om hem kwijt te raken we konen gewoon niets voor hem doen ze hebben toen alle onderzoeken meteen gedaan ze hebben slijm afgenomen om te controleren op het RS virus dit was het niet ze hebben een hart filmpje gemaakt en dit is ook nog een goed na gekeken door 6 andere ziekenhuisen in het land dit bleek ook goed te zijn na een week in het ziekenhuis te hebben gelegen mocht hij weer naar huis toe hij zit nu aan een puf helaas heeft hij sins een week weer last van hoest buien hij is nu 3 maanden oud hij krijgt nu om de 4 uur weer een puf helaas kunnen ze er niet achter komen wat het precies is geweest en wat het nu ook nog kan zijn.!!

  Reactie
  #8

  Ik heb dit ook mee gemaakt met mijn zoontje, hij was alleen bijna 1 jaar toen.
  Mijn huisarts deed er ook nogal makkelijk over, ik heb toen zelf naar het ziekenhuis gebeld en aan de assitente van de kinderafdeling de situatie uitgelegd, ik mocht dezelfde dag nog langskomen zonder verwijzing van de huisarts.
  Dus misschien is dit voor jou ook een optie als je huisarts niet echt mee werkt.

  Ik heb op internet gelezen dat hoestdrank gevaarlijk is voor kleine kinderen onder de 2 jaar.
  Het zou het risico op wiegendood vergroten, google er maar eens op.
  Of dit ook daadwerkelijk klopt weet ik niet, maar ik ben er in iedergeval erg van geschrokken, dus pas hier mee op!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Zonder verwijzing worden doorverwezen naar medisch specialistische hulp is in principe niet mogelijk. Het advies is eerst de huisarts te consulteren.

  Wat betreft de hoestdrank is uw advies wel juist. Kinderen jonger dan een jaar mogen absoluut geen hoestdrank gebruiken en kinderen tot twee jaar alleen op medisch advies.

  Reactie
Reageer op: baby 13weken hoest nog steeds..
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief