meerdere klachten erg bezorgde moeder!

 • #1

  hey,

  mijn zoontje van pas 4 maanden heeft het kiss syndroom. dus ook spugen hoort daarbij.
  sinds een maand is het spugen echt erg geworden komt er soms met golven uit.
  hij wil niet meer liggen hij huilt al meer dan een week van na de voeding van 11 uur in de ochtend tot 19:00 s'avonds.
  hij heeft ook bultjes (misschien warmtebultjes maar in combinatie met het spugen wat anders???)
  in zijn nek en op zijn wang. wel hele kleine rode bultjes maar toch.
  hij had gisteren een temp van 36.3 IN DE AVOND terwijl het dan toch wel een halve graad hoger hoort te zijn dan overdag.
  ik ben echt erg bezorgd.
  het lijkt alsof als hij ligt er vanalles dwars zit, hij slaapt alleen nog maar in zijn cradle swing, zolang hij maar half rechtop zit.
  als ik hem over zijn hoofd aai trekt hij soms pijnlijke gezichten en korte huiltjes.
  ook veel bobbeltjes in het tandvlees wat duid op tandjes, (bovenkaak bijna helemaal en onder 2 a 3 bultjes)
  verder hoest hij erg veel en een verstopte neus heeft ie al vanaf de geboorte..

  vraag:
  alleen kiss of toch iets anders? rede tot bezorgdheid??
  ik ben het wel! zijn wangen zijn ook vuurrood trouwens maarja dat kan ook door de tandjes komen.
  zoals je leest zijn het zoveel klachten.
  hij heeft ook meer dan een week spuit luiers gehad, toen weer klonterpoep en nu redelijk normaal..

  bedankt alvast:)

  groetjes isa

  Reactie
  #2

  wat wordt er gedaan aan dat Kiss syndroom, loop je met de baby bij een manueeltherapeut? Chiropractor die gespecialiseerd is in baby's, Osteophaat?

  daar schrijf je niets over!
  ik vind dit erg zielig en uitputtend zowel voor de baby als voor jou, dus vraag hulp!
  Sterkte Brenda

  Reactie
  #3

  Wat het spugen betreft zou het ook reflux kunnen zijn. Komt het er na elke voeding uit? Ons zoontje heeft het namelijk ook. Daar konden we niet tegen lopen. Hij spuugde trouwens niet na elke voeding, maar wel veel als hij werd neergelegd. Later deed hij het ook nog als hij rechtop stond of zat. Ik zou toch aan de bel trekken. Krijgt hij wel genoeg binnen om te groeien? Jij als moeder weet wel wanneer het niet goed gaat met je kind.

  Reactie
  #4

  ja, deze situatie is zorgelijk. Voornamelijk omdat de kleine te weinig voeding en voornamelijk vocht binnenkrijgt en binnenhoudt. Hiervoor is een behandeling gewenst. Overleg dit met uw huisarts.

  De reden van het spugen is zo niet te zeggen. Echter, er zijn verschillende aandoeningen die veel spugen kunnen veroorzaken. Als de huisarts geen zekerheid kan bieden, dient een kinderarts geconsulteerd te worden om de oorzaak van het spugen te achterhalen en een behandeling te starten.

  Tenslotte ziet u bultjes en heeft u vragen over de temperatuur. Deze vragen vallen binnen het bestek van de op de voorgrond tredende klachten.

  Ga naar uw huisarts.

  Reactie
  #5

  Wat betreft het Kiss syndroom heb ik dezelfde vraag als Brenda. Ben je al eens bij een chiropractor, osteopaat of manueel therapeut geweest? Die kunnen dat heel goed verhelpen. Daar kan namelijk ook het spugen en het huilen vandaan komen. Hij/zij heeft pijn!

  Pas als het Kiss aangepakt/behandeld is, dan kan je kijken naar de andere verschijnselen.

  Groeit je kindje wel goed? Plast het goed? Is het wel alert? Kwijlt het veel (met het oog op de tandjes)?

  Loop eens binnen bij het weeguurtje op het consultatiebureau. Leg daar je vragen eens voor en laat je uk daar regelmatig wegen.

  De vlekjes op de wangen kunnen ook hormoonpukkeltjes zijn, maar dat kan ik niet zien vanaf hier.

  De temperatuur is inderdaad ook iets om in de gaten te houden...36.3 is best laag. Dan mag je hem/haar best wat extra warmte geven. Let er dan wel op dat je kindje niet gaat zweten, hij/zij heeft het dan namelijk te warm.

  Maar welke adviezen je ook krijgt hier...jij voelt het beste aan wat er met je kindje is. Bij onrust of een vermoeden van...altijd even langs je huisarts.

  Succes.

  Reactie
  #6

  Sorry, was even kwijt of het om je zoon of ochter ging...het is je zoon...zie ik net.

  Reactie
  #7

  bedenk ook dat het om koemelkintolerantie kan gaan

  Reactie
  #8

  Mensen die KISS behandelen claimen dat hoe sneller ingegrepen wordt, hoe beter het is (meestal vanaf de zesde week). Bij kleine kinderen zijn enkele behandelingen bij een manueel therapeut of osteopaat vaak voldoende. Opvolging blijft soms nodig. Ook bij oudere kinderen blijft behandeling zinvol. De behandeling door een osteopaat heeft meestal het resultaat dat de hypertonie afneemt, waardoor de pijnlijke en stijve spieren weer iets kunnen ontspannen en de pijnpulsen afnemen.

  De behandeling met manuele therapie bestaat uit het toedienen van lichte impulsen in corrigerende richting op de betreffende wervel(s). Deze manuele handelingen worden uitgevoerd door gespecialiseerde therapeuten die daarvoor zijn opgeleid. Na twee à drie behandelingen ziet men meestal al resultaat. De behandeling op jonge leeftijd is het meest effectief, omdat een eenmaal stijve spier moeilijk te prikkelen is. Nadat de behandeling met manuele therapie heeft plaatsgevonden, kan het zinvol zijn om te bekijken of nader onderzoek en behandeling door de kinderfysiotherapeut nodig is, dit kan in overleg met de manueel therapeut.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde werd in 2005 door P.L.P. Brand, kinderarts, gewaarschuwd voor het gevaar van ernstige complicaties bij manipulaties aan hoofd en nek bij zuigelingen. Alleen in het kader van wetenschappelijk onderzoek zou deze behandeling verantwoord zijn.

  In een onderzoek waarbij een groep kinderen (huilbaby's) door het lot in twee groepen werd verdeeld, waarvan er een behandeld werd op de manier die de voorstanders propageren, terwijl de andere groep alleen maar tien minuten bij een zuster op schoot zat, beide groepen buiten de waarneming van de ouders, trad in beide groepen een grote, maar even grote verbetering op.

  Reactie
  #10

  Onder deskundigen is er veel verschil van mening of KISS nu wel of niet bestaat, of behandeling van KISS wel of niet gewenst is en of behandeling van KISS wel of niet het gewenste resultaat heeft.

  Reactie
Reageer op: meerdere klachten erg bezorgde moeder!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief