Na 5 jaar nog steeds een PND?

  • #1

    hallo,

    Ons kindje is inmiddels 5 jaar oud. Ik heb een verschrikkelijke zwangerschap gehad en de verloskundige concludeerde dan ook dat ik een depressie had. Na de bevalling is het alleen erg bergafwaarts gegaan en heb zelfs een trauma eraan over gehouden.

    Ik heb uiteraard vaak de psycholoog bezocht en meegedaan met EMDR. erover praten hielp altijd. Nu ik ouder wordt (36 jaar) is de wens voor een tweede groot geworden. Enkel ik durf niet de stap te nemen zwanger te worden. Ik heb enkele dingen kunnen verwerken maar vooralsnog blijf ik superangstig (zacht uitgedrukt nog) voor een positieve test en zwangerschap. Nu erover praten zelfs zorgt ervopr dat ik de angst weer over me heen krijg. Het is dus echt dubbel. Soms vraag ik mij af of je wel een pnd na 5 jaar nog kan ervaren en soms denk ik het is juist alleen erger geworden?

    Ik weet niet wat ik doen moet ๐Ÿ™

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het dan toch goed is om het (opnieuw) met de psycholoog te bespreken

    Reageer
    #3

    Weet niet waar dat verschrikkelijke uit bestond. Kan deels te maken met je hormoonhuishouding en tekorten aan voedingsstoffen. Zo hebben veel vrouwen te maken met oestrogeendominantie, vaak verergerd door pilgebruik, wat tal van klachten kan geven. Zou advies vragen op orthomoleculair gebied.

    Reageer
Reageer op: Na 5 jaar nog steeds een PND?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief