Wisselwerking met de pil?

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb van de dokter een capsule 150MG van Fluconazol (eenmalig) voorgeschreven gekregen vanwege een schimmelinfectie bij de vagina. Hoewel de dokter weet dat ik de pil slik, las ik in de bijsluiter dat Fluconazol een wisselwerking KAN hebben met orale anticonceptiva. Het hoeft dus niet. Nu heb ik het bij de apotheek aan een medewerker nagevraagd en die zei dat het met diarree een wisselwerking zou kunnen hebben. Als ik dat zou krijgen, moest ik een nieuwe pil innemen. Maar volgens mij was die medewerker een stagiaire of iets dergelijks, dus daarom ben ik benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft? Op internet las ik verschillende reacties. Ik heb geen diarree gehad in ieder geval.

  Verder was het de eerste week van mijn pil dat ik die capsule heb ingenomen, maar vanwege de schimmelinfectie die ik heb, heb ik ongeveer twee weken geen seks gehad. Dus ook niet in mijn stopweek. Mijn vriend en ik hebben ook besloten om te wachten tot het over is. Al zou de pil niet zou werken, dan zou de kans op zwangerschap toch ook nihil zijn?

  Alvast bedankt voor jullie antwoord(en)

  Reageer
  #2

  Ja want als je geen seks hebt, kun je ook niet zwanger raken.

  Verder was het de eerste week van mijn pil dat ik die capsule heb ingenomen, maar vanwege de schimmelinfectie die ik heb, heb ik ongeveer twee weken geen seks gehad.

  De medewerker van de apotheek had overigens wel gelijk. Er is geen directe wisselwerking met de pil.

  Reageer
Reageer op: Wisselwerking met de pil?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief