Seks 1 dag voor menstruatie, zwangerschap mogelijk?

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb hier overal informatie over proberen te vinden. Wat ik begrepen heb is dat een eicel na de ovulatie een beperkte tijd in leven blijft (24-48 uur?). Vervolgens sterft de eicel wanneer het niet wordt bevrucht. Klopt dit?

  Het lijkt me dan onmogelijk om zwanger te worden, als je vlak voor je menstruatie seks hebt? Zonder eicel, geen bevruchting en dus geen zwangerschap? Dat lijkt me meer dan logisch... Hoe is het dan mogelijk dat een vrouw zwanger wordt na seks, 1 dag voor haar menstruatie? Dit is wat ik niet snap.

  Ik wil het weten, omdat ik heel kort gemeenschap heb gehad. Niet klaargekomen, maar dat is al een risico. Gelukkig gebruikt ze anticonceptiepleister, maar achteraf komt ze erachter (vreemd) dat ze medicijnen gebruikt die invloed (kunnen) hebben op de werking van het pleister. Dus ook alweer niet volop betrouwbaar..

  Gelukkig was het vlak voor haar menstruatie (seks was in de nacht, menstruatie later in de middag..), maar dan zegt ze achteraf dat ze eerder seks heeft gehad, 1 dag voor haar menstruatie en toch zwanger is geworden...

  Reageer
  #2

  1 dag voor de menstruatie raak je echt niet meer zwanger..
  Waarschijnlijk vindt ze het leuk om jou te laten stressen...
  Als ze de pleister goed gebruikt, is 1 dag voor de menstruatie in de stopweek. Dan kan ze niet zwanger raken.

  Reageer
  #3

  Hai ik en mijn vriend hebben onveilige seks gehad 1 dag voordat ik ongesteld werd nu word ik onregelmatig ongesteld en was mijn vraag is er dan een kans om zwanger te worden ? Alvast bedankt

  Reageer
  #4

  Zo kort voor de menstruatie kun je niet zwanger raken.

  Reageer
  #5

  Hallo,

  Ik had een vraagje. Ik heb eergisteren onveilige seks gehad. Daarnaast zit ik al een tijdje niet meer aan de pil. Hij is niet klaargekomen in mij maar toch komt er vaak wel voorvocht bij vrij. Nou ben ik vandaag ongesteld geworden.. kan ik alsnog zwanger zijn?

  Reageer
  #6

  De kans dat je zwanger bent is heel klein een gemiddelde zaadcel is 5 dagen levend in de baarmoeder als je twijfelt kan je een zwangerschap test kopen of wachten tot je volgende menstruatie aangezien je vandaag wel ongesteld bent lijkt het me geen reden om je zorgen over te maken

  Reageer
  #7

  Nee, dan raak je niet zwanger

  Reageer
  #8

  Heej ik heb precies op de dag van mijn eisprong onveilig sex gehad en hij is in mijn klaargekomen. Ik wou de volgende dag de pil halen maar ben toen ongesteld geworden moet ik nu nog de pil gebruiken of hoef dat niet??

  Helpp

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De eisprong is ongeveer 14 dagen voordat je ongesteld wordt. 1 dag voorbl de menstruatie kun je niet zwanger worden

  Reageer
  #10

  Sara, als je ongesteld bent geworden ben je niet zwanger. Als je niet weet hoe je lichaam werkt heb dan ook geen seks. Haal wel een vorm van anticonceptie bij de huisarts zodat je de volgende keer niet bang hoeft te zijn. Tijdens je menstruatie hoef je hem natuurlijk niet te gebruiken. Bespreek dit met je huisarts.

  Reageer
  #11

  Ik heb 1week voor mijn menstruatie onveilige seks gehad kan ik zwanger geraken ?

  Reageer
  #12

  @Laura, je zou moeten rekenen vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie.

  Reageer
  #13

  In principe zou dat dan nog kunnen

  Reageer
  #14

  Ik heb veilig sex gehad en gelijk er na pil genomen maaar ik ben nu 2 keer ongesteld geworden weet iemand hoe dat kan?

  Reageer
  #15

  wat bedoel je met: erna gelijk pil genomen?

  Reageer
Reageer op: Seks 1 dag voor menstruatie, zwangerschap mogelijk?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief