Ik zoek een dokter die mi"/> Ik zoek een dokter die mij wilt steriliseren - Medische Forum - Dokter.nl

Ik zoek een dokter die mij wilt steriliseren

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik ben een vrouw van 24 jaar. En ik ben opzoek naar een dokter in België waarbij ik me kan laten steriliseren of in Nederland als dat ook een optie is.

  Dit is uiteraard geen kleine beslissing maar dit is iets waar ik al een hele tijd over moet nadenken.
  Ik lijd aan chronische pijnen in bekken, lage rug, enkels en nek waar ze tot nu toe nog geen antwoord op hebben gevonden. Ik lijd hier al aan sinds mijn 16 jaar en ben al van mijn 17 gewaarschuwd over dat ik moet nadenken of ik ooit kinderen wil om te beslissen welke medicatie ik eventueel kan pakken. Ik heb zelf geen kinderwens en vind kinderen gewoon niet leuk. Verder wil ik mijn genen niet doorgeven met de mogelijkheid mijn pijn door te geven of de genen van mijn familie waar meerdere erfelijke dingen in zitten. Ik acht ook geen waarden aan bloed verband.

  Ik heb momenteel een hormonaal spiraal dat me langdurige bloedingen geeft doordat mijn baarmoedervlies te dun is. De pil pakken is voor mij ook geen optie omdat ik hier depressief van wordt.

  Ik heb dus wel echt het gevoel dat ik reden genoeg heb om een sterilisatie te krijgen maar ben al langs verschillende dokters gegaan en elke keer afgewezen door mijn leeftijd.

  Alle hulp is welkom

  Grtjes

  Reageer
  #2

  Ook in Nederland zal de leeftijd toch een fors struikelblok zijn

  Reageer
  #3

  Laten steriliseren is lastig. Vaak kan je een hoop aan je gezondheid doen via natuurlijke weg. Een natuurgenezer kijkt meer naar oorzaken en je hele gezondheidssituatie. Zo kan voedingspatroon van invloed zijn en tekorten aan voedingsstoffen. De trend van tegenwoordig om minder of geen vlees te eten kan ook gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo kan soja behoorlijk ontregelend werken op je schildklierhormonen.
  Misschien dat bijvoorbeeld osteopathie ook deels kan helpen.
  Hormoonspiraal natuurlijk ook niet best voor je lichaam. Zorgt voor aanmaak van meer cortisol en doet nog veel meer narigs met je lichaam. Had zelf een pessarium tijdens mijn vruchtbare jaren.

  Reageer
  #4

  Jammer dat er nog altijd niet geluisterd wordt naar de wensen van vrouwen. Hier moet echt eens flink aandacht aan besteed worden.
  Baas in eigen buik? Alleen wanneer het de artsen uit komt.
  Ik had wel het geluk dat ik iemand vond die mij wilde steraliseren. Mijn baarmoeder en baarmoedermond en eilijders zijn er uiteindelijk via labroscopie verwijdert. Ik ben nu ruim een jaar verder en ben er nog altijd blij mee!!
  Ik heb echt heel lang geknokt om dit voor elkaar te krijgen.. je moet echt door gaan en bij nee NIET STOPPEN!
  ik heb echt de meest domste dingen gehoord tijdens het hele proces vooraf. Ze vinden je wens zo abnormaal dat ze je verdenken autistisch te zijn bijvoorbeeld en andere dingen.
  Uiteindelijk heeft mijn arts het voor elkaar gekregen om ze te overtuigen en wilde ze het toch wel uitvoeren. Nu had hij ook een gyn die minder moeilijk was dan de rest.
  JE MOET DE JUISTE PERSONEN TEGENOVER JE HEBBEN.
  ik werdt geholpen in Hoorn. Mvr wiltenburg moet je hebben zei is echt super! En zegt niet direct nee.
  Succes!

  Reageer
  #5

  Als je een vorm van autisme hebt,en totaal geen kinderwens hebt,wie helpt je dan?ook als het om erfelijkheid gaat.Ik wil mij zo graag laten steriliseren,zodat ik geen zorgen meer hebt,kun je op basis van deze indicatie dan het vergoed krijgen?,mvrgroet

  Reageer
  #7

  Aangezien niet op te maken is of je vrouw of man bent:
  Vrouw: Dat bespreek je dan met de gynaecoloog
  Man: dat bespreek je dan met een uroloog
  Maar in beide gevallen eerst met de huisarts, want die moet je verwijzen

  Reageer
Reageer op: Ik zoek een dokter die mij wilt steriliseren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif