Bang voor zwangerschap

Online ZorgZus
 • #1

  Goedemiddag,

  Even een lang verhaal..

  Ik ben erg bang dat ik zwanger ben. Ik slik de anticonceptiepil. Afgelopen 31 maart moest ik Antibiotica slikken (clyndamicine). Deze kuur duurde 10 dagen, 3 capsules op 1 dag. 11 april was ik klaar met deze kuur. Tijdens de kuur heb ik geen seks gehad, dit omdat ik niet duidelijk kon vinden of de antibiotica invloed had op de werking van de pil.

  Nu heb ik pas vorige week maandag voor het eerst weer seks gehad. Dat is dus ongeveer 4 weken na het einde van de kuur. Ik heb sochtends en savonds seks gehad, met de methode ‘voor het zingen de kerk uit’. Dat vind ik namelijk toch altijd een net wat fijner idee.

  Voor de duidelijkheid. Seks had ik op de 1e dag van mijn 2e week van de pilstrip.

  Toen kreeg ik ineens afgelopen vrijdagmiddag. Bruine/roze afscheiding. Hiervoor had ik wel een clitoraal orgasme gehad. Dus niet met vingers naar binnen. Maar ik bloed daar nooit door. Tot zaterdagochtend had ik wat bruine/roze afscheiding. Daarna stopte dit.

  Nu ging ik zojuist naar het toilet en heb ik weer roze/rode afscheiding. Ik ben onwijs bang dat dit alsnog innestelingsbloed is…
  Ik ben geen pil vergeten. Alsnog ben ik onwijs bang om zwanger te zijn, maar het is nog te vroeg voor een zwangerschapstest.

  Wie kan mij alsjeblieft helpen?

  Reageer
  #2

  Je neemt de pil en hebt er geen vergeten. Het antibioticum heeft geen invloed op de werking van de pil. Dus een zwangerschap is dan toch niet voor de hand liggend. Lees eens de bijsluiter van de pil. Daar staat in dat er spotting kan optreden tijdens het gebruik van de pil

  Reageer
  #3

  Wat fijn dat je zo snel reageert John, dat waardeer ik echt, vooral nu ik zo in paniek ben! Ik slik al 4 jaar de pil en spotting is nog geen 1 keer voor gekomen, daarom maak ik me nu zo extreem druk. Ook omdat dat dit 5/7 dagen na de seks is. Op internet lees ik overal dat er dan een innestelingsbloeding kan plaatsvinden..

  Reageer
  #4

  Ja dat zou kunnen, als je niet de pil zou slikken en niet aan voor het zingen de kerk uit gaan deed

  Reageer
  #5

  Oke, dus er is voor mij echt geen reden om me druk te maken?

  En als je wel een innestelingsbloeding hebt, bloed het dan gewoon geleidelijk, want bij mij stopte het zaterdagochtend en begon het net weer..

  En gebeurt dit ook wel eens met spotting?

  Reageer
  #6

  Een innestelingsbloeding is normaliter helderrood. En die stopt niet om dan later weer terug te komen

  Reageer
  #7

  En bij spotting is dat allemaal niet zo vreemd.

  Reageer
  #9

  Oké en dan nog een vraagje.

  Ik doe altijd de methode ‘voor het zingen de kerk uit’, omdat als er dan iets mis gaat met de pil, ik dit een fijner idee vind.

  Klopt het dat er haast geen sperma in voorvocht zit? Ik had sochtends en savonds seks gehad. Zitten er dan nog levende spermacellen in het voorvocht?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Dat klopt. Spermacellen in voorvocht zou je kunnen aantreffen binnen enkele minuten na een zaadlozing als er dan nog niet is geplast. Langer dan enkele minuten blijft het daar niet leven

  Reageer
  #11

  Oke, dus dat maakt eigenlijk de kans op zwangerschap bij mij helemaal verwaarloosbaar?

  Reageer
  #12

  klopt

  Reageer
  #13

  Sorry dat ik weer een berichtje stuur, maar ik ben echt bezorgd. Ik heb nog steeds lichtroze afscheiding.

  Ik moet zeg maar echt met mn vinger naar binnen en dan op het wc papiertje af doen, dan zie ik het. Heb ook het gevoel dat ik soms wat menstruatie a achtige krampjes heb..

  Reageer
  #14

  Ook dat kan gewoon als je de pil gebruikt hoor.
  Slik je de pil door of ben je bijna aan je stopweek toe?

  Reageer
  #15

  Ik slik de pil deze maand niet door, zit nu in mijn laatste week. Moet zondag de laatste slikken.

  Buikkrampen vallen mee, vooral pijn in mijn onderrug. Ik ben gewoon zo bang voor zwangerschap en raak er echt van in paniek. Ben gewoon bang dat dit innestelingsbloed is…

  Zwangerschapstest is ook nog te vroeg..

  Reageer
Reageer op: Bang voor zwangerschap
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief