Online ZorgZus
 • #1

  22 november heb ik onveilige sex gehad echter zonder zaadlozing. Volgens mijn app zou mijn eisprong al op 20 november geweest zijn maar omdat mijn cyclus de laatste maanden schommelt tussen de 23 en 27 dagen heb ik toch een EllaOne genomen 13 uur na de sex (zonder zaadlozing). Stom genoeg is dit donderdag 24 november nog een keer gebeurd, ook zonder zaadlozing. I.o.m. de dokter en apotheker heb ik 36 uur na de 2e keer nog een EllaOne genomen.

  Ik weet dat dit echt heel dom was om te doen en het gaat ook niet meer gebeuren.

  Gisteren kreeg ik ineens heftige buikpijn en moest ik spugen in de avond. Ik heb tot dit moment geen bijwerkingen ervaren. Kunnen dit nog bijwerkingen zijn van 2x de EllaOne nemen zo kort na elkaar of acht je de kans groot dat het toch een zwangerschap is? Gezien het moment in de cyclus en zonder zaadlozing?

  Reageer
  #2

  Ik heb overigens na het innemen van beide pillen ook geen ontrekkingsbloeding gehad. Kan dit een slecht teken zijn?

  Reageer
  #3

  Het kan zijn dat je een onttrekkingsbloeding gaat krijgen door de MAP

  Reageer
  #4

  Ik ga morgen wel al testen, dan is het namelijk 2 weken na de eerste keer.
  Dit is dan eennbetrouwbare test, toch?

  Acht je de kans op zwangerschap na mijn verhaal groot? Gezien het moment in de cyclus en geen zaadlozingen.

  Reageer
  #5

  Ik denk dat de kans op zwangerschap wel heel erg klein is

  Reageer
  #6

  Dat stelt me enigszins gerust. Een zwangerschapstest morgen zou betrouwbaar moeten zijn toch, in elk geval voor de eerste keer op 22 november. Dat is dan 13 dagen na de sex. Ik doe sowieso een early test.

  Deze wil ik dan later in de week op donderdag nogmaals doen om de 2e keer op 24 november ook betrouwbaar te testen. Als deze beiden negatief zijn mag ik er denk ik vanuit gaan dat ik niet zwanger ben en dat de menstruatie gewoon uitblijft door de MAP?

  Ik kan me voorstellen dat ik mijn hormoonbalans flink heb opgeschud door er 2 te nemen.

  Reageer
  #7

  Je kunt beter even wachten tot 14 dagen na de tweede keer...
  En ja, je hormonen zijn van streek

  Reageer
  #8

  Inmiddels heb ik op 6 en 14 december een early test gedaan en die waren beiden negatief. Ook ben ik vanaf 7 december ongesteld geweest. Deze menstruatie begon weliswaar 3 dagen later dan gepland maar verliep verder zoals normaal.

  Ik ging er dus vanuit dat ik niet zwanger was. Nu voel ik ineens allemaal vreemde dingen, ik krijg pukkeltjes in mijn gezicht en heb last van mijn buik, dat herken ik van een eerdere zwangerschap.

  Kan het gezien het hele EllaOne verhaal en de uitleg hierboven toch nog zo'n dat ik zwanger ben? Dat de menstruatie misschien toch geen menstruatie was maar alleen een doorbraakbloeding van de MAP of een innesteling (kun je dat 5-7 dagen bloedverlies van hebben?)

  Of kan het nog zijn dat ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heb? De kans daarop is na de MAP groter las ik. Vanaf wanneer kun je daar een betrouwbare uitslag van krijgen?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: EllaOne
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief