wit wegtrekkende vingers door pil?

 • #1

  Ik ben aan het begin van deze winter begonnen met de Diane pil. Nu heb ik vaak (2-3x per dag) wit wegtrekkende vingers. Dit is vaker bij mijn rechterhand het geval dan bij de linker. Er zit geen gevoel meer in mijn vingers als dit gebeurd. Het gebeurd soms als ik van de kou buiten naar binnen kom. Maar vaker als ik gewoon binnen zit.
  Kan dit aan mijn pil liggen?

  Groetjes Esmée

  Reactie
  #2

  Trombose is een aandoening waarbij er in de bloedvaten bloedstolsels gevormd worden. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld een trombosebeen, waarbij het been opzwelt je niet meer kunt lopen of een longembolie, wat vaak gepaard gaat met kortademigheid en pijn op de borst. Pilgebruik geeft een iets verhoogde kans op trombose.

  Bij de kans op trombose wordt soms onderscheid gemaakt tussen tweede en derde generatie pillen. Bij tweede generatie pillen zou trombose iets minder vaak voorkomen. Derde generatie pillen zouden daarentegen weer een geringere kans geven op het optreden van een hartinfarct, een geringere kans op gewichtstoename, en minder kans op acne.

  Reactie
  #3

  Het Nederlands Huisartsen Genootschap raadt anticonceptiepillen van de ‘derde generatie’ af.
  De pil bevat meestal twee hormonen: een oestrogeen en een progestageen. Samen zorgen deze hormonen ervoor dat zwangerschap wordt voorkomen. Zoals ieder geneesmiddel heeft de pil ook bijwerkingen. Bij gebruik van de pil heeft u iets meer kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, zoals bijvoorbeeld trombose.

  Reactie
Reageer op: wit wegtrekkende vingers door pil?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief