Kans op zwangerschap

Online ZorgZus
 • #1

  Goedenavond

  Ik ben een vrouw van 22 en ben momenteel heel hard aan het stressen dat ik zwanger ben. Ik zal even mijn situatie schetsen.

  Ik neem de pil (Levorichter 30) vaak door. Tijdens mijn vorige cyclus heb ik antibiotica genomen voor een abces (ik denk AMOXICILLINE). De tandarts zei dat dit geen invloed kan hebben op mijn pil. Toch heb ik enkel met condoom seks gehad tot 7 dagen erna. Ongeveer 7 dagen erna toen ik gestopt was met de antibiotica kreeg ik buikgriep (denk ik toch) met heel zware diarree. Er was 1 dag dat ik meteen naar de pot moest rennen toen ik mijn pil had genomen. De dag erna was het minder erg maar ben niet zeker. Na die 2 dagen met diarree heb ik mijn pil nog 7 dagen geslikt (in totaal heb ik 45 dagen geslikt) en toen heb ik 7 dagen stopweek gehouden. De laatste dag (dus dag 7) van die stopweek heb ik seks gehad zonder condoom (hij is niet in mij klaargekomen). Pas achteraf twijfelde ik of dit wel een goed idee was. Ik ben normaal altijd super strikt met mijn anticonceptie en bij de minste twijfeling neem ik normaal altijd een condoom, maar goed dat maakt nu niet uit.

  Vandaag is het de 19de dag dat ik de pil slik (dus dag 26 in mijn cyclus) en voelde wat krampen, lage rugpijn en had ineens wat bruine afscheiding in mijn inlegrkuisje. Zou dit innestelingsbloed zijn (is dus 19 dagen geleden dat ik seks heb gehad) of is dit een doorbraakbloeding? Wat is de kans op een zwangerschap?

  Sowieso doe ik volgende week een zwangerschapstest maar wil die niet te vroeg doen zodat hij onbetrouwbaar is.

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Zwanger zijn lijkt me toch wel onwaarschijnlijk. Seks op de laatste dag van de stopweek is ook geen probleem.

  Reageer
  #3

  Dankjewel voor de snelle respons. Dit doet me al wat minder panikeren.

  Reageer
Reageer op: Kans op zwangerschap
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief