Zwanger anticonceptiepil en morning-afterpil

Online ZorgZus
 • #1

  Ik slik sinds een half jaar de pil en eigenlijk ben ik tot op heden nooit de pil vergeten.

  Nu ben ik helaas op donderdag 18 feb de pil vergeten, dit was in de eerste week van mijn nieuwe strip. De dag erna (vrijdag) heb ik de pil weer op het normale tijdstip geslikt, maar keek ik toen niet goed naar de dag op de strip. Ik heb vrijdag de pil (die ik donderdag in had moeten nemen) geslikt en was mij er niet van bewust dat ik er dus eentje was vergeten. De dag daarna (zaterdag) keek ik goed op mijn strip en zag ik dat ik een dag had overgeslagen.. Volgens de bijsluiter moest ik de vergeten pil meteen bij het ontdekken innemen, ook al zou dat betekenen dat ik er twee achter elkaar in zou nemen. Dit heb ik ook gedaan.

  Vervolgens stond er ook dat ik (omdat ik een pil ben vergeten in de eerste week)  de gehele strip moest afmaken mét extra voorbehoedsmiddel. Ook moet ik een extra voorbehoedsmiddel gebruiken tijdens de stopweek én de eerst volgende 7 dagen van de nieuwe strip. Dit doe ik ook netjes.

  Omdat er in de bijsluiter wel staat dat er kans is op zwangerschap heb ik de dag erna (zondag) meteen een morning-afterpil gekocht en ingenomen. Reden: voordat ik erachter kwam dat ik een pil was vergeten, heb ik gewoon iedere dag geslachtsgemeenschap gehad zonder condoom.

  Nu zit ik in mijn stopweek (dag 4) en ik ben nog niet ongesteld geworden. Ik weet altijd van mezelf dat ik niet meteen de eerste dag van de stopweek ongesteld wordt (meestal op dag 3)  en dat de MAP ook ervoor kan zorgen dat je cyclus door de war wordt geschopt. Ik ben alleen wel met vlagen heel erg misselijk (sinds het begin van de stopweek) en bang dat ik tóch zwanger ben geraakt. Om die reden heb ik gisteren (dag 3 stopweek) voor de zekerheid een zwangerschapstest gedaan, deze was negatief.

  Ik weet dat ik nog even mijn menstruatie moet afwachten (stopweek duurt nog 3 dagen..), maar ik denk er wel de hele tijd aan. Ik ben namelijk helemaal niet bezig met zwanger worden op dit moment, vandaar dat ik wel altijd erg let op mijn anticonceptie. Helaas is dat dit keer niet gelukt en ben ik wel een beetje aan het stressen.

  Mijn vraag: hoe groot is de kans dat ik zwanger kan zijn en wanneer zou ik eventueel weer kunnen testen bij uitblijven van mijn menstruatie? 

   

  Reageer
  #2

  Je hebt geen bloeding gehad na de MAP?

  Reageer
  #3

  Nee, ik heb geen bloeding gehad na de MAP,k.

  Reageer
  #4

  Begin in ieder geval weer op tijd met de pil en doe dan op het eind van de week een nieuwe test als je menstruatie verder zou uitblijven

  Reageer
Reageer op: Zwanger anticonceptiepil en morning-afterpil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief