Opgezwollen oogleden rode ogen tijdens slapen

  • #1

    Lieve mensen, ik heb sinds een aantal maanden last van een flink opgezwollen gezicht na het slapen. Ook zijn mijn ogen heel erg rood. Het meest vervelend is dat het voelt alsof ik geen oog heb dichtgedaan, ik ben gesloopt en dat gaat niet langer zo. Ook het inslapen is erg moeilijk, ik voel dat mijn gezicht dikker is en mijn ademhaling piept soms. Ook kriebel in mijn neus en niezen in de ochtend. Lijkt mij sprake van een allergische reactie.

    Ik slaap onder anti-allergische dekbedden, was deze regelmatig. Ze zijn net weer gewassen maar helpt helemaal niets.

    Wat heb ik al geprobeerd:

    1. Anti-allergie hoezen overal omheen
    2. Andere dekbedden
    3. Ander wasmiddel
    4. Andere dekbedhoezen

    Ik ben 35 jaar en rook en drink niet. Wie heeft dit ook (gehad) en weet raad? Of een dokter wellicht, allergoloog? Mijn huisarts weet het niet.

    Reageer
    #2

    Vraag je huisarts om een uitgebreide allergietest of laat je inderdaad verwijzen naar een allergoloog.

    Reageer
    #3

    Hoi, ik kamp met hetzelfde probleem. Kan mijn contactlenzen ook niet meer verdragen, dit probleem speelt nu ongeveer 12 maanden. Alles geprobeerd: aerius, livocab, opatanol en zelfs tobrex, maar niets helpt. Heb mijzelf nu op een lactosevrijdieet gezegd en hoop dat dit iets oplevert. Ik ben erg benieuwd of jij er al achter bent wat het is bij jou!

    Reageer
    #4

    Oktober 2015 werd ik ’s ochtends in één keer wakker met grote wallen onder de ogen, alsook verdikking boven de ogen. Het deed niet direct pijn. De wallen werden in de loop der dagen minder, maar de huid werd op de bewuste plekken na enkele dagen gevoeliger, pijnlijker, vuurrood en veranderde in een soort eczeem. In totaal duurde het een week voordat het weer redelijk rustig was! Echter, na ongeveer een week kwam de volgende aanval en begon het weer van voor af aan. Zo heb ik in totaal over een periode van ongeveer 3 maanden een zestal aanvallen gehad. In eerste instantie dacht ik dat het veroorzaakt werd door huisstofmijt, waarvan ik al wist dat ik daar allergisch voor was. Maar omdat ik bepaalde maatregelen genomen had, en de aanvallen bleven komen begon ik op een gegeven moment ook bepaalde voedingsmiddelen te wantrouwen.

    Naast de zwellingen in mijn gezicht, had ik ook vuurrode onderarmen.

    Op mijn zoektocht naar de oplossing ben ik twee trajecten in gegaan:
    1. Allergoloog (via huisarts)
    2. Bioresonantie therapie (eigen initiatief)

    Het traject van de allergoloog kende een hele lange wachttijd voordat ik aan de beurt was, rond februari 2016 kon de test afgelegd worden. Uiteindelijk kwam hier wel uit dat ik voor bepaalde voedingsmiddelen en rubber gerelateerde stoffen allergisch ben. Deze stoffen ben ik gaan vermijden.

    Gezien de lange wachttijd bij de allergoloog wilde ik toch op kortere termijn ook op zoek gaan naar de oorzaak van mijn klachten. Hierbij kwam ik uit in het alternatieve circuit, bioresonantie therapie. Hieruit kwam naar voren dat de darmen een zwakke plek bleken te zijn (leaky gut, lekkende darm waarbij de slijmvliezen rondom de darmen aangetast zijn en voedingsstoffen doorlaten)... Het advies was om het eetpatroon aan te passen en tijdelijk mijn tekorten aan mineralen, vitaminen in mijn lichaam aan te vullen met voedingssupplementen (en op langere termijn deze voedingsstoffen uit het eten zelf te halen). Tijdens de behandeling van een aantal maanden (met name innemen van supplementen met vitaminen/mineralen en probiotica kuren) namen de klachten wonderwel af, en heb ik sindsdien eigenlijk geen last meer gehad. Ik volg de adviezen van mijn therapeut eigenlijk nog steeds goed op, let beter op mijn voeding, vermijd bepaalde melk/ tarwe producten en tot deze week ben ik helemaal tevreden en denk dat het heeft bijgedragen aan het weg blijven van mijn klachten.
    Helaas werd ik deze week ’s ochtends wakker met dezelfde opgezwollen ogen zoals vorig jaar. Begint het nu weer van vooraf aan? Nu ga ik me dus weer allerlei zaken afvragen, wat heb ik die dag gegeten, ben ik met stof in aanraking gekomen... maar ook of er misschien toch iets van pollen in de lucht aanwezig zijn in Limburg rond deze periode van het jaar.

    En wat ik eigenlijk het meest opvallend vind, is dat het telkens tijdens de nacht ontstaat. Als het een voedselallergie zou zijn dan verwacht ik eigenlijk een reactie kort na het eten ervan, en met stof idem dito.
    Ik slaap ’s nachts wel altijd met het raam open.

    Ik ben ook benieuwd of jullie al wat meer te weten zijn gekomen.

    Reageer
    #5

    Hoi Anoniem,

    ik ben ook hulpeloos...

    8 jaar geleden vielen mijn wimpers uit en maanden daarna kreeg ik ook dikke oogleden met allemaal plooien zowel boven als onderlid. Dit werd vuurrood en pijnlijk. Kon geen licht verdragen en sliep met handschoenen aan, omdat je het in je slaap toch gaat krabben...

    geen enkele arts had dit ooit gezien. Mensen dachten dat ik in elkaar geslagen was. Ik heb nog foto’s van die tijd.

     

    nu heb ik elke keer weer opkomende zwellingen... het is gelukkig lang niet zo erg als hierboven geschreven maar baal er ontzettend van. Het doet me zeer en voel me er erg rot door.

    ik wil er graag wat aan doen maar weet niet waar ik heen moet. De dokter geeft mij hormoonzalf.

     

    ben nu een jaar van nep wimpers af, die had ik drie jaar. In die drie jaar heb ik nooit meer gezwollen oogleden gehad. Maar door de kosten dacht ik oké haal ze eraf. Nu binnen dit jaar heb ik al 5 keer gezwollen ogen gehad.

    ook als ik bijv geen make of mascara gebruik.ben getest op make en kwam niks op uit.

    maar door die extra wimpers denk ik dat het een bescherming is voor mijn ogen voor vuil, licht en wind....

    ben benieuwd of er iemand is die dit ook heeft...

     

    Emma

    Reageer
Reageer op: Opgezwollen oogleden rode ogen tijdens slapen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief