koffieallergie

  • #1

    Ik heb al 4 jaar onverklaarbare klachten: o.a. pijnlijke spieren en ogen. Bijna alles hebben ze onderzocht maar niks gevonden. Nu ben ik er wel achter dat ik reageer op koffie. Heeft hier iemand hier informatie over?

    Reageer
    #3

    Ja, ik weet dat ik allergisch reageer op koffie, maar dan in de vorm van ernstige huidklachten.

    Reageer
    #4

    ik ben vanaf mijn vroege jeugd altijd al ziek geweest als ik niet naar school toe moest.
    ik ben getrouwd met mijn 19 jaar en toen kwamen we er achter dat ik allergisch was voor de koffiegeur die altijd in mijn ouderlijk huis aanwezig was.

    mijn allergie uit zich in misselijkheid tot braken toe, net hoeveel ik ingeademd heb.

    Reageer
    #5

    Ja, dat gebeurd bij mij ook. mijn bloeddruk stijgt. Raag aan om geen of zo min mogelijk koffie te drinken. Kan ook zijn door dat je al hooggevoelig bent of stres gevoelig of last van je maag dat je er extra sterk op reageerd dan iemand anders.

    Reageer
    #6

    Klopt Dat soort stijfheid krijg je door het gebruik van koffie en thee. Ik heb van alles geprobeerd om toch te kunnen blijven ebruiken, maar ben totaal mee gestopt. Een goed middel tegen spierpijn en stijfheid ervan is het gebruiken van linzen (bonen. Wtje maar lust. Misschien kun je daarmee het effect van koffie compenseren en zo toch gebruike.

    Reageer
    #7

    Ik heb last van overmatige slijmproductie als ik teveel koffie drink. Het begint onderaan mn voeten, gaat omhoog langs mn been/tussen spieren door, dan naar mn rug, daar omhoog, en vanuit ongeveer mn hoofd gaat het naar beneden mn maag/slokdarm in.
    Het kan wel de klachten verklaren. Het slijm langs de spieren geeft beknelling...verder lees ik op internet: misselijk. Er komt erg veel slijm in de maag, waar je misselijk van kunt worden. Hoofdpijn..het gaat wel degelijk langs/door mn schedel/hoofd: je zou er hoofdpijn van kunnen krijgen als het niet goed doorstroomt. En uiteindelijk gaat het om slijm..dus slijmvliezen..dus kan het door een allergie veroorzaakt worden.
    Je zou een gastroscopie moeten laten doen om te zien of het klopt. Of een videocapsule innemen.
    Ik denk dus dat het de klachten wel kan verklaren.
    Als ik 5 dagen stop met koffiedrinken is het nog niet weg. Net las ik dat het ontstekingen kan veroorzaken en ulcers/zweren. Die zijn natuurlijk na 5 dagen nog niet weg. Dus ik ga nu lange tijd geen koffie drinken. Het verklaard ook waardoor ik zo heftig reageerde op fluticason neusspray. Een goede test trouwens, maar het spuit dan werkelijk erg hard langs je hoofd/oor je maag in. Geen aanrader wat dat betreft.

    Reageer
    #8

    ik ben echt allergisch aan koffie: dit kan blijkbaar niet onderzocht worden. Als ik 1 tas (zelfs decaf)
    drink: algemene spierpijnen, stijve nek,jeuk tussen benen en bilnaad, oogleden,in de nacht wel 10x opstaan om te gaan plassen. Er is maar 1 oplossing: geen druppel koffie meer drinken al de rest is onzin.
    Wellicht daardoor heb ik nog andere overgevoeligheden: kaas eten = zware slijmen in de keel.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ben idd ook misselijk na koffie drinken.

    Niets koffie drinken, ook geen decaf. Gevolgen kunnen maanden duren.

    Reageer
    #10

    Wat een onzin over de gezonde invloed van koffie. Momenteel kan geen enkel onderzoek een duidelijke kijk geven over de invloed van voedsel of drank. De onderzoeken duren jaren en men weet niet welke andere factoren nog meespelen.
    Vandaar zoveel tegenstrijdige berichten over voeding.
    Wat voor de een goed is kan slecht zijn voor een ander. Wie allergisch aan koffie is, drinkt best geen druppel ook geen decaf.

    Reageer
    #11

    best nooit nog een druppul koffie drinken, das de enige oplossing

    Reageer
    #12

    Ik dacht dat ik de enige was..van 1 slok koffie voel ik me al ziek, zelfs van decaf. Krijg een tintelend/verdovend gevoel in mn armen, hartkloppingen, nachtmerries en een heel opgejaagd, down gevoel. Dit duurt dagen/weken. Eerst dacht ik dat het aan de cafeïne lag, maar na maanden geen koffie te hebben gedronken en geen klachten te hebben gehad, heb ik vorige week decaf geprobeerd en de klachten begonnen meteen weer. Het is echt gif voor mn lichaam.

    Reageer
    #13

    Ik heb al jaren last van mij keel.

    De huis arts de KNO snapen er niets van.

    Nu lees ik de berichten hier op deze site kom ik op een conclusie dat melkproducten misschien ook de koffie is oorzaak van mij heesheid. Want toevallig ik ben al paar dagen er mee bezig om koffie niet te drinken.

    Kan iemand hier dat soort gelijke klachten over het heesheid?

    Bvd

    Rafs

    Reageer
Reageer op: koffieallergie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief