Koffie is lekker en gezond!

Koffie is gezond. In de hersenen zit een bloed- hersenbarrière, die beschermt tegen ongewenste effecten en indringers. Deze barrière kan aangetast worden door cholesterol. Hierdoor wordt de bescherming minder en kunnen de hersenen sneller beschadigd raken.

Goed voor het cholesterol

Koffie kan bescherming bieden tegen deze negatieve effecten van cholesterol. Dit blijkt uit een proef die is gedaan bij een groep konijnen. Zij werden op een dieet gezet met een hoge dosis cholesterol. De helft van de konijnen kreeg bij dit dieet tevens een dosis cafeïne toegediend, die gelijk staat aan één kop koffie per dag. Deze groep bleek beter beschermd tegen de negatieve effecten van cholesterol.

Filterkoffie

Koffie biedt alleen bescherming tegen de negatieve effecten van cholesterol als men gebruik maakt van filterkoffie, want de filter vangt cholesterol op. Koffie uit een espressomachine zit juist vol cholesterol en is daardoor ongezonder.

Bronnen: Voedingscentrum 

Delen:  
9 reacties op “Koffie is lekker en gezond!
 1. Koffie is gezond, maar werkt verzuring van het lichaam in de hand waardoor een tekort aan calcium in het lichaam kan ontstaan. Dit zou deels kunnen verklaren waarom mensen (onbewust) geneigd zijn om melk aan hun koffie toe te voegen om dit effect op calcium in het menselijk lichaam te compenseren.

  Geschreven door Tom Hubert op
 2. 20% zuurvormend voedsel per dag,geen probleem !!!

  Geschreven door Luke op
 3. ik dronk eerst veel koffie maar dit heb ik niet meer nodig omdat ik meer eiwitten gebruik.ik kan er nog niet van afblijven maar ik drink nu 2 koppen per dag.
  ik moet wel zeggen dat het je lichaam verzuurd.de ph van je urine stijgt met koffie waardoor er meer kans op ziekte is.ik heb dit zelf gemeten.
  vriendelijke groet alex

  Geschreven door alex op
 4. Goed artikel; dit koffieverhaal is erg interessant voor mij, omdat ik heeeel veel koffie drink, zonder melk of suiker.

  Geschreven door Jack Beems op
 5. Ik adviseer elke mens om veel koffie te drinken want het bevat cafeine die het beschermt onze lichaam tegen veel ziektes en heeft geen bijwerkingen helemaal niet

  Geschreven door Enam op
 6. Veel drinken koffie met melk zonder suiker is heel gezond en het beschermt onze lichaam tegen veel ziektes

  Geschreven door Enam op
 7. koffie is inderdaad gezond maar niet voor mensen met boezemfibbrileren ..ik vind koffie heerlijk maar drink 3 kopjes per dag meer mag echt niet

  Geschreven door wilma kommer op
 8. reageer

  Geschreven door Niels op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief