Sperma-allergie

 • #1

  Al enige tijd heb ik herhaaldelijk last van schimmel-infectie-achtige klachten na de seks. Ik ben heel vaak behandeld tegen schimmelinfecties met veel verschillende vormen van medicatie, therapie etc maar tot op heden zonder resultaat. Inmiddels denken de Gyneacoloog, huisarts en ik alle drie aan een sperma-allergie. Zolang we namelijk een condoom gebruiken is er niets aan de hand, één keer zonder en het is direct mis. Ook op de huid is er direct een reactie.

  De Gyneacoloog heeft echter geen idee meer hoe nu verder. Hij heeft mij doorverwezen naar een Allergoloog, maar de vraag is nu; waar kan ik het beste terecht? Zijn er hier mensen met ervaring met een sperma-allergie en de behandeling daarvan? Ik heb onderzoeken gelezen waarin wordt verteld over een succesvolle desensibilisatie behandeling, maar ik ben vooral benieuwd welk ziekenhuis eventueel bekend is met deze allergie en behandeling. Wat ik nu vooral zie en lees is dat de meeste ziekenhuizen mensen met een allergie doorverwijzen naar bijvoorbeeld een longarts, kno-arts of dermatoloog, afhankelijk van de soort allergie. Ik ben alleen bang dat ik daar wellicht niet geheel op de juiste plek ben.

  Is er iemand die advies kan geven?

   

  Reageer
  #2

  Weet niet of je de pil gebruikt. Die verandert je vaginale milieu en doet nog veel meer kwalijks met je lichaam. Medicijnen doen niks aan de oorzaken van een schimmelinfectie; die ontstaat ook in je darmen. Beter dus aan je hele gezondheid werken. Bovendien ontregelen medicijnen veel in je lichaam.

  Reageer
  #3

  Keel Neus Oren en longen zijn het dus niet. Dus niet naar de KNO-arts of de longarts. Een allergoloog is toch het meest voor de hand liggend.

  Reageer
  #4

  @catootje, ik ben niet aan de pil, darmonderzoeken zijn ook gedaan, kneepjes gezet ook daar kwam niets uit. Glutenintolerantie is getest, negatief. Uit voorzorg toch zeker 6 maanden volledig geskipt uit dieet, geen resultaat. Draag alleen katoenen ondergoed, was dat op 90 graden. Draag katoenen tampons en zelfs zonder tampons geprobeerd. 6 maanden lang alle suikers vermeden, alle zuivel en zelfs 2 klysma's ondergaan.

  Ik denk dat we veilig kunnen zeggen dat op dat vlak alles is geprobeerd.

  @john; wellicht had ik mijn vraag nog concreter moeten maken. Welk ziekenhuis kan ik hiervoor het best benaderen? Er zijn maar weinig echte allergologie-poli's in NL. Ik weet dat er in principe behandelingen mogelijk zijn, of ze aanslaan is een tweede natuurlijk maar ze zijn er. Echter omdat het zo zeldzaam is en vaak niet als zodanig wordt gesignaleerd is er, ook onder doktoren, niet zo veel kennis. Ik zou dus graag ergens terecht komen waar ze evt bekend zijn met deze klachten..

   

  Reageer
  #5

  Academisch Ziekenhuis, afd. Dermatologie en Allergologie, Heidelberglaan 100, 3584 CX Utrecht.
  Mw.A.T.Dijkstra, assistent-geneeskundige; mw.prof.dr.C.A.F.M.Bruijnzeel-Koomen, dermatoloog.

  https://www.ntvg.nl/artikelen/allergie-voor-humaan-semen/volledig

  Reageer
Reageer op: Sperma-allergie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief