Welk insect heeft me gestoken? Blaasjes, roodheid

  • #1

    Eergisteren door iets gestoken, maar geen idee wat. Daarna ontwikkelden zich blaasjes. Dit heb ik eigenlijk nog nooit gehad. Huid staat ook wat strak is en vurig.

    Wat voor insect zou dit geweest kunnen zijn?
    Is dit een allergische reaktie op de steek? Of een bacteriele infectie?
    Ga er van uit dat dit straks wel weer wegtrekt, maar als het pijnlijker wordt of de vurige plek groter ga ik naar de huisarts. Het jeukt ontzettend in ieder geval.

    Reageer
    #2

    Met plaatje nu:

    Bijlagen:
    Reageer
    #3

    Welk insect, is zo niet vast te stellen

    Reageer
    #4

    Ben naar de huisartsenpost geweest en die schrok wel van de progressie (had een fotoserietje gemaakt). Bacteriele infectie was de diagnose en heeft me een antibiotica kuur gegeven.

    Dag erna had ik toevallig een afspraak staan met de reguliere huisarts (was vergeten af te zeggen) en heb 'm maar als 2nd opinion gevraagd. Zij dacht dat het eerder een toxologische reactie was en geen ontsteking omdat de plek zo mooi afgebakend was. Het was ook al weer minder erg dan de dag ervoor.

    Wel aangeraden de kuur af te maken. 3 dagen later was de jeuk en de blaren zo goed als weg en mijn kuur is ook bijna voorbij.

    Uiteindelijk vermoed ik dat het een daas is geweest. Afgelopen weekend sloeg ik er ook weer eentje van mijn been. Er vliegen er veel rond bij ons op de tennisbaan (kinderboerderij in de buurt).

    Reageer
Reageer op: Welk insect heeft me gestoken? Blaasjes, roodheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief